Torsdag gikk startskuddet for Lalla Meryem Cup på Royal Golf Dar Es Salam i Marokko, den første Ladies European Tour-turneringen på en halvannen måned. 

Der er det mange spillere å heie på for norske golfentusiaster: Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Karoline Lund (Losby GK), Caroline Martens (Oslo GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Marita Engzelius (Oslo GK), Madelene Stavnar (Vestfold GK), Celine Borge (Vestfold GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) er alle klare til start.

Så mange nordmenn har aldri deltatt i en europatour-turnering tidligere på én og samme gang.

Team Norway-coach Jonas Lilja sier til Norsk Golf at det er det mange som har lagt merke til:

– Jeg har fått spørsmål fra mange ulike hold denne uken her i Marokko fra folk som lurer på hvordan vi i lille Norge nå har åtte spillere på europatouren. Mitt svar har vært ganske enkelt: Langsiktighet, tålmodighet og høy kvalitet i den daglige treningen, forklarer Lilja.

Han beskriver det som «utrolig morsomt» at Norge har hele åtte spillere med i startfeltet:

Team Norway-coach Jonas Lilja sier tålmodighet og langsiktighet er viktige ingredienser i den daglige treningen til de norske spillerne. (Foto: Benjamin A. Ward)

– Dette viser tydelig at jobben som gjøres hjemme hos norske golfklubber, samt i Team Norways amatør- og profflag, er veldig bra. Langsiktighet i treningen er veldig viktig, og både spillerne, klubbene og Team Norway jobber etter en plan som gjør at spillerne kan fortsette å konsentrere seg på å utvikle seg hver dag i hverdagen, i stedet for å bare jage resultater, sier Lilja.

(Følg utviklingen i turneringen her – Leaderboard)

Glissent program

Det er blitt spilt fem europatour-turneringer så langt i årets sesong. Veteranen Marianne Skarpnord har kommet best i gang av de norske med en 15.-plass på pengelisten, etterfulgt av Marita Engzelius på 30.-plass og Karoline Lund på 34.-plass.

Etter en forholdsvis travel start på sesongen er det nå mer usikre tider i vente på Ladies European Tour og hvordan turneringsprogrammet kommer til å se ut. Etter turneringen i Marokko er neste turnering på programmet ikke før i slutten av mai.

– Det er synd at turneringene ikke kommer slag igjen og at det igjen blir mange uker uten golfturneringer, sa Marianne Skarpnord i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad tidligere denne uken.

Hun håper på lysning for flere turneringer i fremtiden, men tror det er mer realistisk å håpe at de store endringene kommer neste sesong.

– Alle håper på det. Likevel er det forståelig at det ikke har blitt spesielt bedre denne sesongen enn tidligere sesonger. Mange er blitt skiftet ut (i Ladies European Tour-ledelsen journ. anm.) etter påtrykk fra både spillere og andre. Det kunne bare ikke fortsette slik som det har vært de siste årene. Det nytter jo ikke for golferne å leve av golfen slik den er nå. Håpet er at vi kan se en bedring allerede til neste sesong, sier Skarpnord til Sarpsborg Arbeiderblad.