Golf er en brutal sport – og ikke bare for oss vanlige dødelige golfspillere, men også den ypperste verdenseliten. Bare spør Viktor Hovland.

Etter å ha startet WGC-Workday Championship med en 71-runde og delt 25.-plass torsdag åpnet nordmannen fredagens andrerunde på forrykende vis.

Hovland, som startet dagen på banens back-nine, kom stormende ut av portene med birdies på hull 11, 12, 13, 14 og 15 – hans første gang i PGA Tour-karrieren med fem birdies på rad.

Deretter fulgte han opp med ni par før han innkasserte to nye birdies på hull 7 og 8 for å gå til syv under par for dagen og med føling til toppen av leaderboardet.

Men på dagens aller siste hull skulle det si stopp.

Etter å ha slått utslaget i fairwaybunkeren misset han fullstendig på andreslaget og toppet ballen langt til høyre i krattet forbi green. Pitchen derfra gikk over i greenbunkeren på andre siden av green, før han måtte tilbake til krattet bak green igjen etter å ha slått et tilnærmet umulig greenbunkerslag fra «leppa» i sandkassa. Nå måtte han erklære ballen uspillbar og droppe.

To pitcher og en putt senere signerte Hovland for en åtter på scorekortet og kvadruppel bogey, og det som bare noen minutter tidligere så ut til å bli en imponerende 65-runde, ble i stedet på 69 slag.

Hovland deler i skrivende stund 16.-plassen på fire under par sammenlagt, ni plasser over der han startet dagen og syv slag bak lederen Brooks Koepka.

Da Hovland fikk spørsmål fra Golf Channels reporter etter runden om hvordan han likevel klarte å beholde et smil om munnen, svarte Hovland:

– Jeg tror kanskje det er en forsvarsmekanisme. Når ting som det skjer, reagerer jeg ofte sånn.

– Det var en bra dag. Jeg spilte veldig solid. Jeg gjorde åpenbart den ene feilen jeg ikke kunne gjøre og toppet bunkerslaget mitt over green på andreslaget. Jeg slo et fantastisk slag ut fra trærne på tredjeslaget, men hadde uflaks mot leppa av bunkeren. Så gjorde jeg det siste jeg skulle ha gjort, og slo ballen tilbake over green. Det ble en lærepenge. Det er uheldig at det kom på det tidspunktet, sier Hovland.

Da det røynet på som verst på hull 18, sa Hovland at tankegangen hans var å minimere skadene så mye som mulig. Det klarte han dessverre ikke.

– Jeg spilte bra golf frem til da, og jeg visste at jeg klarte å komme ut av det uten for store skader, hadde jeg muligheter til å gjøre mange birdies de neste dagene. Men dette gjorde definitivt vondt, konstaterer Hovland.

 

Selv om det ble en blytung avslutning på en ellers god dag på jobb for Hovland, påpeker Eurosports ekspertkommentator Marius Thorp at det også var noe positivt å ta med seg fra runden: ingen i feltet puttet bedre enn ham fredag, og hans 3,280 tjente slag på greenene var hans fjerde beste putte-oppvisning i karrieren.

 

Hovland står med 5.-plass, 2.-plass, 31.-plass og 1.-plass som sine siste resultater på PGA-touren og har klart 20 cuter på rad – nest flest av alle på touren.

På grunn av det lille og eksklusive feltet i WGC-turneringene var det ikke noen cut denne uken.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard