Alle gode ting er…seks?

Det er nesten et under at Dustin Johnson ikke har vunnet på Riviera Country Club tidligere; siden 2010 kan han skilte med to fjerdeplasser, en tredjeplass og to andreplasser, hvorav den ene var i omspill.

Søndag kom endelig seieren, og denne gangen var det aldri noe tvil. Med runder på 66, 66, 64 og 71 slag endte han til slutt med fem slags margin.

– Det føles bra å endelig vunnet her. Det er deilig å vinne på en bane og turnering som jeg virkelig liker å spille, sier Johnson, som tilskriver driver-byttet tidligere denne uken som en av nøklene til seieren.

Alle som har sett Dustin Johnson spille, vet at han er nærmest ustoppelig når drivene hans finner veien til kortklipt gress. Johnson har spilt med TaylorMades M2-driver tidligere denne sesongen, men skiftet til deres M1-modell på starten av uken.

– Jeg drivet veldig bra. Det var den store nøkkelen for meg denne uken. Jeg var aldri i trøbbel og gjorde nesten ingen bogeys, sier Johnson.

Den påstanden er ingen overdrivelse. Etter å ha gjort bogey på hull fire i åpningsrunden tok det 59 (!) hull før den neste skulle komme.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tredje runde ble utsatt til søndag etter at de to første rundene ble kraftig forsinket av regnvær og tåke. Johnson startet tredjerunden grytidlig søndag morgen med en 64-runde. Derfra og inn handlet det bare om å trygge inn ledelsen.

– Jeg gjorde noen bogeys i innspurten, men de kom fordi jeg spilte litt for trygt. Jeg visste at jeg hadde en stor ledelse, så jeg visste at det kom til å gå bra så lenge jeg ikke gjorde noen virkelig store feil, sier Johnson, som nå er den eneste spilleren sammen med Arnold Palmer, Jack Nicklaus og Tiger Woods som de eneste spillerne som har vunnet minst en turnering i sine ti første sesonger på PGA-touren.

Johnsons seier kommer bare dager etter at hans forlovede Paulina Gretzky la ut et bilde på Instagram hvor hun avslørte at familien venter et nytt tilskudd. Johnsons svigerfar vet for øvrig litt om hva det vil si å være best i verden: Wayne Gretzky anses for å være tidenes beste ishockeyspiller.

Da PGA Tour-sesongen startet, uttalte Jason Day at et av målene hans for sesongen var å beholde verdensenerrankingen ut kalenderåret. Det varte bare til midten av februar. Day sier det er fullt fortjent at Johnson nå kan kalle seg selv «verdens beste».

– Det er mye mer press når man er nummer 1.  Mer press og flere forpliktelser. Men hvis jeg kunne være det i ti år til, hadde jeg villet det. Jeg er takknemlig for perioden jeg har hatt på toppen. Jeg vet nøyaktig hva jeg må gjøre i tiden fremover, og forhåpentligvis kan jeg beholde på plassen i lenger tid når jeg får den tilbake igjen, sier Day, som tilsynelatende tar det for gitt at han kommer til å slå tilbake.