Etter å ha behersket den vanskelige åpningsrunden på Torrey Pines South Course, ble det en veldig tung fredag etter middag for den unge nordmannen. Han avsluttet frontnine på North Course med fire bogeyer, og selv optimistene Haugsrud og Bjørnstad i bua måtte innrømme at dette så tungt ut. 

Håpet returnerte hos norske golfentusiaster da Ventura kjempet seg tilbake med tre birdier på hull 11, 12 og 16. Da trengte han bare å gå de to siste hullene -1, og tuslet mot tee på et par 5-hull. Med kun par der, og en ny sur bogey på det attende, holdt det dessverre ikke.

Statistikken viser at Ventura kun traff fairway på 50% av utslagene, og greenene på 61% av innspillene. I den tøffe roughen på Torrey Pines blir det vanskelig å levere lave scorer da.

Tiger Woods og Rory McIlroy har heng på toppen

De to største stjernene i feltet ligger på -4 og delt 17. plass når «moving day» starter lørdag. Tiger åpnet med en spektakulær fireputt dobbelbogey, etter å ha hatt bare noen få meter for birdie. Med tre birdier på hull 6, 8 og 9 rundet allikevel fjorårets Masters-vinner under par.

 

 

Rory McIlroy, som tar over førsteplassen på verdensrankingen med seier på Torrey Pines, har fortsatt alle muligheter. Ved runding lå Nord-Iren på en delt andreplass, men etter tre over på backnine, har verdenstoeren seks slag opp til Ryan Palmer på -10.

Tony Finau, Billy Horschel, Jordan Spieth, Jason Day, Bubba Watson, Marc Leishman, Jon Rahm og Cameron Champ er bare noen av navnene som også ligger i toppen.

LEADERBOARD

Sendingen fra Torrey Pines kan du følge på Golf TV og Eurosport Norge fra 19:00.