Det ble klart da han tappet i for par på det andre omspillshullet, etter at Joel Sjöholm ikke lyktes i å gjøre up-and-down fra greenbunkeren. 

– Dette var sykt deilig. Det har vært målet mitt helt siden jeg ble proff å vinne minst én turnering i året. Dette er en seier jeg føler jeg har måttet ventet lenge på. Det er ekstra deilig med tanke på hvordan forrige sesong sluttet, sier Olsen til Norsk Golf etter den dramatiske seieren.

Jeg er veldig revansjesugen. Nå er jeg bare ekstra motivert til å spille enda bedre enn i fjor og vinne tre turneringer, slik at jeg kan komme meg på Challenge Tour

Aksel K. Olsen

25-åringen har ofte hatt marginene mot seg etter at han debuterte som proff på Nordic League. Før turneringen på PGA Catalunya Resort stod han med fire andreplasser og en tredjeplass i Nordic League-sammenheng, og i fjor misset han Challenge Tour-kortet med bare noen skarve hundrelapper.

Da smaker det ekstra godt å slå tilbake allerede i den andre turneringen av den nye sesongen.

– Jeg er veldig revansjesugen. Det var utrolig kjipt hvordan forrige sesong sluttet, da alt gikk imot meg. Nå er jeg bare ekstra motivert til å spille enda bedre enn i fjor og vinne tre turneringer, slik at jeg kan komme meg på Challenge Tour, forklarer Olsen.

Det var ikke mye som tydet på at det skulle bli norsk seier da det gjenstod noen få hull av tirsdagens avslutningsrunde. Med fire hull igjen å spille hadde Olsen falt fra delt ledelse til femteplass, tre slag bak teten. Han øynet imidlertid en mulighet da han gjorde birdie på hull 15 og 16.

Den muligheten ble svekket da han misset tremetersputten for birdie på det vanskelige hull 17, og med to slag opp til lederen og lederball-partner Jeppe Pape Huldahl på hull 18 så det mørkt ut.

Huldahl var nær på å slice utslaget out-of-bounds på hull 18, men holdt seg akkurat på riktig side av de hvite pinnene. På det vanskelige andreslaget misset han langt venstre, men også denne gangen hadde han flaks og havnet rett på innsiden av de hvite pinnene. Derfra hadde han en nesten umulig pitch i tykk rough og nedoverbakke, men den danske ringreven klarte utrolig nok å slå ballen til midt på green.

Da Olsen så fulgte opp med å misse sin seksmetersputt for birdie, trodde han at slaget var tapt. Men Huldahl måtte bruke tre putter, og dermed var det plutselig tredelt ledelse mellom Huldahl, Olsen og Joel Sjöholm (-13).

– Det kom som et lite sjokk da han treputtet. Det var veldig synd for Jeppe hvordan han avsluttet turneringen, men samtidig var det også veldig deilig å ha marginene på sin side, sier Olsen, som signerte for en 69-runde bestående av fire birdies, én bogey og resten par.

På det første omspillshullet røk Huldahl ut med par. Olsen viste på sin side mental styrke da han senket en tremetersputt for birdie for å forlenge duellen mot Joel Sjöholm. På det neste hullet skulle Olsen endelig trekke det lengste strået.

– Spillet mitt i dag var litt variert. Jeg slo ikke så mange slag nærme, men jeg holdt meg unna trøbbel hele veien. Nøkkelen til scorene mine denne uken har vært innspillene, og jeg har hatt mange gode birdiemuligheter. Jeg har også puttet veldig bra, sier norgesmesteren fra 2015.

Med seieren kunne Olsen inkassere en pen premiesjekk på 87 000 kroner. Den gjør at han topper pengelisten på Nordic League med 200 euros margin, og han har nå allerede spilt inn nesten 40 prosent av totalbeløpet som krevdes for å ende topp-5 på Nordic League-pengelisten i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aksel K. Olsen spilte i lederball tirsdag. (Foto: ECCO Tour)

Nest beste norske spiller på PGA Catalunya Resort ble Challenge Tour-spiller Jarand Ekeland Arnøy på delt 15.-plass, seks under par sammenlagt. Ytterligere et slag bak ham fulgte Elias Bertheussen på delt 18.-plass etter en sterk 67-runde. Kristoffer Reitan delte 21.-plassen på -4, Vetle Marøy og Kristian Krogh Johannessen delte 33.-plassen på to under par, mens Kevin Andre Wright ble nummer 44 med en sammenlagtscore på par.

Nå bærer turen videre til Lumine og to turneringer fra 24. til 26. februar og 1. til 3. mars. Deretter blir det en Nordic League-pause på to måneder før sesongen slår i gang hjemme i Skandinavia i slutten av april.

Resultater PGA Catalunya Resort Championship