Første runde av Omega Dubai Ladies Masters ble stoppet klokken 10.30 lokal tid etter at en Max Zechmann, caddien til franske Anne-Lise Caudal falt sammen i fairway på hull 13.

Zechmann, også kjent som «Big Max» fikk umiddelbar medisinsk hjelp, men ble erklært død kort tid etter at han hadde blitt fraktet til sykehuset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Max Zechmann (t.h.), her sammen med sin tidligere arbeidsgiver Simon Khan, kollapset og døde på golfbanen i Dubai på onsdag. (Foto: Getty Images)

– Alle på Ladies European Tour er i ekstremt sjokk og sorg i dag etter dette plutselige dødsfallet. Som et tegn på respekt har vi derfor bestemt å utsette første runde. Vi ønsker å sende våre kondolanser til denne personens familie og kjære, sier Ladies European Tour-sjef Ivan Khodabakhsh i en uttalelse.

Første runde er nå utsatt til torsdag, og turneringen er kortet ned til 54 hull.

Press på Daffinrud

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tonje Daffinrud spiller med kniven på strupen i Dubai. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Både Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er i aksjon i Dubai denne uken. Mens det er lite som står på spill for Tutta og Skarpnord, er uken en av de viktigste i Tonje Daffinruds proffkarriere.

Hun ligger for øyeblikket på 81. plass på tourens pengeliste, to plasser utenfor den viktige topp-80-plasseringen som sikrer arbeidstillatelsen på Ladies European Tour også i 2017. Det er imidlertid et par spillere foran henne som kommer til å bli fjernet fra listen når uken er omme, ettersom de ikke har spilt nok turneringer til å kvalifisere til en offisiell plass på pengelisten.

Dermed ligger Tønsberg-jenta i realiteten på 79. plass, helt på kvalifiseringsgrensen. Hun vil etter alt å dømme være helt avhengig av å klare cuten for å sikre LET-spill også neste år. Dersom hun ikke klarer det, må hun gå omveien via neste ukes Q-School-finale i Marokko.

50 spillere rakk å komme i gang med sine åpningsrunder onsdag før spillet ble avblåst. Blant dem var Suzann Pettersen, som ligger en under par etter syv hull. Det er seks slag bak lederen Florentyna Parker (England), som rakk å spille ni hull.

Dette er faktisk første gang at Tutta stiller i LET-finalen i Dubai.

– Det er utrolig at det har tatt meg så lang tid å komme meg hit. Fra hva jeg har hørt, er det den beste turneringen på europatour-kalenderen, ikke bare for jentene, men også gutta når de er her. Det er en fantastisk golfby. Jeg er veldig glad for å være her, sa Tutta i en pressekonferanse før turneringen startet.

Leaderboard Omega Dubai Ladies Masters