18 hull gjenstår av BMW Championship i Illinois, og Viktor Hovlands håp om en plass i neste ukes The Tour Championship på East Lake er i ferd med å bli så spennende som det går an.

Lørdag falt han 16 plasser nedover leaderboardet til delt 39.-plass etter en runde på tre over par, noe som gjør at han for øyeblikket ligger an til å bli nummer 28 på FedEx Cup-poenglisten – to plasser innenfor 30.-plassen som sikrer avansement til Atlanta – en turnering der sisteplassen får utbetalt over 3,5 millioner kroner.

– Nå krysser vi fingrene for en ordentlig Hovland-søndag, konstaterte Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

Hovland startet dagen med en treputt for bogey fra 18 meter på hull 2, men svarte med birdie to hull senere etter å ha klistret innspillet fra 100 meter helt inntil pinnen. Det skulle imidlertid bli hans siste birdie på et par timer. På hull 6 treputtet han igjen for nok en bogey, før han fullførte front-nine med tre par på rad.

På back-nine stod han i fare for å tape et nytt slag da han bare måtte pitche seg ut fra fairwaybunkeren, men på mesterlig vis klarte han up-and-down fra 125 meter i fairway for å redde par. Det skulle likevel bare gå ti minutter før en ny bogey kom på scorekortet etter at han slo innspillet fra roughen ned i greenbunkeren.

På de to neste hullene forspilte Hovland birdiesjanser fra henholdsvis fire og fem meter, før han endelig dro i en etterlengtet birdieputt fra elleve meter på hull 14. Det vi håpet skulle bli vendepunktet i runden hans, skulle i stedet vise seg å bli hans siste birdie på scorekortet.

På det enkle hull 15 hadde Hovland bare 70 meter inn til greenen, men dumpet innspillet i bunkeren og gjorde en bitter bogey etter nok en misset kortputt. Etter to par på rad ble runden avsluttet med dagens femte bogey etter at han heller ikke denne gangen klarte å redde par fra bunkeren.

Selv om Hovland nå ligger syv over par sammenlagt, sier det mer om hvor brutale forholdene har vært på Olympia Fields, enn hvordan spillet hans har vært. I skrivende stund er det kun to spillere under par – sjelden kost på PGA-touren. Forrige ukes vinner og verdensener Dustin Johnson leder turneringen sammen med Hideki Matsuyama på -1, to slag foran Adam Scott, Joaquin Niemann og Mackenzie Hughes.

Leaderboard