Turneringen spilles over fire runder, og finner sted på fire forskjellige baner i Spania:

På Campo de Golf El Saler i Valencia slår norsk-engelske Jason Kelly ut klokken 08.50, med Kristian Krogh Johannessens starttid 50 minutter senere.

Jason Kelly har tilbragt 2015-sesongen på den europeiske sattelittouren Alps Tour, tilsvarende Nordic League her hjemme. Han har foreløpig ingen kategori å vise til på verken Challenge- eller European Tour neste sesong. For å få spille på Challenge Tour må man kvalifisere seg til finalen – og aller helst klare cuten der for å få et fullt turneringsprogram.

Krogh sikret seg tidligere i høst spillerettigheter på Challenge Tour gjennom Nordic League, men skal nå spille om enda bedre arbeidsforhold i 2016.

(Følg Kelly og Krogh på El Saler her)

En annen nordmann som er klar for Challenge Tour er Eirik Tage Johansen. Han kan se tilbake på en imponerende sesong på Nordic League, og skal i likhet med Krogh forsøke å pynte på sin kategori. Siddisen har ved flere anledninger vist at han har det som skal til i den tøffe Q-School-kvalifiseringen: 

Hele fire ganger tidligere (2006, 2008, 2009, 2010) har han klart å komme seg gjennom det trange nåløyet og til Europa-touren – mer enn noen annen nordmann.

(Følg Tage på Lumine her)

Krogh og Tages Team Norway-kollega Espen Kofstad kan spille med senkede skuldre på Panoramica Golf & Resort i Castellón:

Etter nok en sesong ødelagt av ryggskade, er han sikret «medical exemption» fra European Tour, og er garantert samme europatour-kategori i 2016 som han hadde denne sesongen – uavhengig av hva som skjer i Q-School. For ham er en topp-25-plassering i finalen neste uke det som skal til for å sikre seg enda flere starter på europatouren i 2016.

Losby-golferen forsøkte seg på et comeback i september, etter åtte måneders skadeavbrekk. Han endte på 57. plass i sin første turnering og var godt i gang i Italia uken etter, før han plutselig måtte trekke seg etter halvspilt turnering. Det blir spennende å se om ryggen hans holder fire runder på rad denne uken. 

Og finalen i desember blir en enda tøffere test: Der skal det spilles seks runder.

Kofstad slår ut klokken 10.15.

(Følg Kofstad på Panoramica her)

Hvert av de fire startfeltene denne uken består av 72 spillere. I fjor var det de 17 og 18 beste fra hvert felt som avanserte til finalen. Den spilles i år, som i fjor, på PGA Catalunya Resort 14. til 19. november.