Formsterk Tage til topps på pengelisten

Det ble ingen seier på Eirik Tage Johansen i årets tredje Nordic League-turnering, men han klatrer llikevel til topps på tourens poengliste.

Stavanger-golferen startet den tredje og avsluttende runden av Real Estate Masters i Spania i lederball, ett slag lederen Felix Fihn.

Det skulle ikke ta mange hull torsdag før Tage holdt ledelsen alene. Dessverre kunne han – eller ingen andre gjøre noe med svenske Daniel Jennevret som kom bakfra i rakettfart.

Jennevret gjorde hele åtte birdies på vei til en runde på syv under par (63), og vant turneringen på -13 sammenlagt.

Tage avsluttet med en runde på en under par, og måtte dermed ta til takke med delt 3. plass, tre slag bak Jennevret.

Selv om det ikke holdt til seier, klatrer Tage nå til topps på Nordic Leagues pengeliste, med 13 900 innspilte euro på tre turneringer. Han tok sin første Nordic League-seier for året under Nordea Tour Winter Series Hills Open for to uker siden.

Det er forøvrig topp-5 på pengelisten når årets 28 turneringer er ferdigspilt som sikrer Challenge Tour-kortet for neste sesong – slik Elias Bertheussen klarte i fjor.

Tage Johansen har allerede en begrenset kategori på Challenge Tour i år, men det er fortsatt uvisst hvor mange turneringer han får spilt.

Førsteåring som proff, Kristian Krogh Johannessen ble nest beste nordmann på PGA Catalunya denne uken på delt 37. plass (+1). Stian Wiik Hansen fulgte slaget bak på 37. plass.

Christian Aronsen, Kenneth Svanum, Arne Ravndal, Sander Stavnar (amatør) og Henrik Sand misset cuten.

Om bare tre dager starter den fjerde og siste av Nordic Leagues Winter Series-turneringer, PGA Catalunya Resort Championship.

Deretter er det over en måneds pause, før touren returnerer «hjem» for sesongstart i Skandinavia 29. april.