Andreas Halvorsen spiller sin fjerde turnering på Challenge Tour´en denne uken, og før Kärnten Open hadde han ikke lyktes i å klare cutten på Europas nest høyeste nivå.

Denne uken er han med i helgespillet for første gang, men ser slett ikke ut til å nøye seg med det. På lørdagens runde spilte den unge Larvik-spilleren forrykende, og i skrivende stund har han rykket helt opp til en sterk 15. plass.

En viss bismak sitter han nok likevel igjen med, for hadde det ikke vært for den trasige avslutningen ville han vært blant de ti beste før finalerunden.
Da Halvorsen gikk opp på 18. tee lørdag var han nemlig seks under par for dagen, men en kjedelig dobbelbogey på det siste hullet satte dessverre en liten demper på stemningen.

– Jeg slo en bra drive ut i fairway. Hadde 120 meter til en pinne som sto bak venstre. Var grådig og skulle gå for pinnen. Var i mellom køller og gikk for å slå en liten Pitching Wedge. Traff den ikke noe bra og kom opp kort venstre i vannet, sa han til norskgolf.no etter runden.

Unggutten understreker at han er tilfreds med egne pretasjoner så langt, og at han stadig forbedrer seg.

– Fornøyd med spillet mitt denne uken. Hatt mye bra golf, som jeg har lengta litt etter i det siste. Fått luka bort litt småfeil i course management og samtidig begynt å slå ballen bedre. Fått litt mer rutine på ting, så føler jeg kommer litt mer forberedt hver uke, fortsetter han.

På tross av den kjedelige avslutningen ligger han svært godt plassert med -10 totalt, og har alle muligheter til å sikre seg en topplassering.

Halvorsen har syv frikort til rådighet på Challenge Tour´en i år og de tre neste årene. Skulle han sikre seg en topp 10-plassering denne uken, kvalifiserer han seg imidlertid direkte til neste turnering uten at dette går utover hans «kvote» med wild cards.

Elias Bertheussen klarte dessverre ikke cutten i Østerrike. Det scores lavt på den relativt enkle Golf Club Schloss Finkenstein, og to under par totalt var ikke godt nok til å få være med i helgen.

LEADERBOARD