Når Sergio Garcia spiller dårlig, ser det tidvis ut som om han er på randen til et nervøst sammenbrudd. Spanjolen har spilt med hjertet utenpå kroppen hele karrieren, og når temperamentet tar overhånd, er det ofte i kombinasjon med oppførsel som ikke hører hjemme på en golfbane.

Dette var definitivt tilfellet under lørdagens tredje runde av Saudi International på Royal Greens G&CC, der Garcia til slutt ble diskvalifisert etter å ha slått putteren ned i greenene i frustrasjon gjentatte ganger.

Han fikk beskjeden om at han ikke får lov til å fullførte turneringen kort tid etter å ha hullet ut for en runde på én over par.

Europatouren viste til regel 1.2a, som gjelder spillerens oppførsel ute på banen. Her heter det at «alle spillere forventes å spille i spillets ånd ved å:

– Opptre med integritet – for eksempel ved å følge reglene, ilegge alle straffer, og være ærlig i alle deler av spillet.

– Vise hensyn til andre – for eksempel ved å spille med et raskt tempo, passe på andres sikkerhet, og ikke distrahere spillet til en annen spiller.

– Ta godt vare på banen – for eksempel ved å legge tilbake oppslått torv, jevne ut/rake bunkere, reparere nedslagsmerker og ikke forårsake unødvendig skade på banen.»

Les også: Slakter golfstjernenes Saudi-Arabia-besøk: – Buktalere for regimet

Ifølge Golf Digest var det andre spillere i samme gruppe som Garcia og i gruppen bak som klagde ham inn for å skade greenene. Det skal angivelig dreie seg om hele fem greener som fikk unngjelde for Garcias frustrasjon.

Etter runden uttalte Garcia følgende i en pressemelding:

– Jeg respekterer beslutningen om at jeg er diskvalifisert. I frustrasjon ødela jeg et par greener. Det beklager jeg, og jeg har informert medspillerne mine om at det aldri kommer til å skje igjen.

Før siste runde er det delt ledelse mellom Dustin Johnson fra USA og kineseren Haotong Li. Sistnevnte, som havnet i søkelyset forrige uke da han fikk to straffeslag etter en kontroversiell hendelse på det siste hullet da caddien ikke flyttet seg vekk fra spillelinjen i tide, var lørdagens mann i Saudi-Arabia med en runde på åtte under par. Den runden inkluderte tre eagler på par 4-hull!