Med fire birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet, ligger Tutta på en delt 24. plass, fire slag bak lederne Ai Miyazato (Japan) og Azahara Munoz (Spania).

Bak de følger Catriona Matthew (Skottland), Shiho Oyama (Japan) og Lee-Anne Pace (Sør-Afrika) på fire under par. Verdensener Lydia Ko ligger på en foreløpig 14. plass (-2), mens den regjerende mesteren, Brittany Lincicome, måtte ta til takke med en runde på par (T40).

Suzann Pettersen har vært nære på å vinne ANA Inspiration flere ganger. Siden 2007 står hun med hele tre andreplasser, en tredjeplass, en femteplass og en åttendeplass i turneringen. Åttendeplassen kom i fjor.

Tutta har vist både positive og negative tendenser i spillet sitt de siste ukene. Hun åpnet sesongen med to topp-10-plasseringer på sine tre første turneringer, men for to uker siden misset hun sin første cut siden august. Forrige helg slo hun imidlertid tilbake med en 12. plass i Kia Classic.

Så langt i år ligger hun på 25. plass på LPGA Tours pengeliste med 107 139 innspilte dollar, nesten 40 000 dollar mer enn samme tidspunkt i fjor. Hun har i løpet av sesongens tre første måneder falt fra 12.- til 13. plass på verdensrankingen.  

Leaderboard

– – –

Dette er den 45. utgaven av Ana Inspiration, som frem til i fjor gikk under navnet Kraft Nabisco Championship. Med All Nippon Airways som ny hovedsponsor, fulgte også en økning i den samlede premiepotten til 2,5 millioner dollar.

Frem til Evian Masters ble en del av kvinnenes major-program i 2013, har Mission Hills Country Club siden 1983 vært den eneste major-banen som har vært den samme hvert år. 

Like sterk tradisjon som selve banen, er feiringen etter at seieren er i boks: Uken rundes av med at vinneren hopper ut i vannhinderet på det 18. hullet, Poppies Pond. 

I fjor var det Brittany Lincicome som kunne stupe ut i vannet, etter å ha beseiret Stacy Lewis i en nervepirrende innspurt, der sistnevnte misbrukte tre matchballer før Lincicome straffet henne.