Denne uken har Norgescup og svenske Future Series samarbeidet om en proffturnering på Gamle Fredrikstad Golfklubb, og i startfeltet fant vi mange kjente navn fra norsk golfelite.

De tidligere Europatour-spillerne Lars Petter Brovold og Jan Are-Larsen børstet støvet av køllene for anledningen, sammen med andre kjente golfnavn som Anders Engell og Paul Nilbrink.

Team Alcaidesa-spilleren Stian Wiik Hansen hadde også en sjelden gjesteopptreden i Norge denne uken, så dette var antageligvis det sterkeste startfeltet i årets Norgescup.

Det var imidlertid den unge amatøren Tobias Gressum Pettersen som tok kontrollen umiddelbart, og sarpingen så seg aldri tilbake med ledelsen i lomma. Med sin imponerende 67-runde søndag endte han hele åtte under par totalt, og vant med hele syv slags margin ned til Marcus Eidelöf på andreplass.

– Nok en gang spilte jeg utrolig bra, bomma to greener og var aldri i noe trøbbel. Puttet litt bedre enn jeg gjorde i går og da ble det enda lavere score enn dagen før. Var veldig avslappet hele dagen og slo ballen veldig bra! Dette var veldig morsomt, sa Gressum Pettersen til Norsk Golf da seieren var i boks.

Lars Petter Brovold og Jan-Are Larsen hadde i realiteten aldri muligheten til å vinne, men viste likevel at de ikke har glemt gamle kunster helt enda. Med to over par totalt delte de femteplassen med Anders Strand Ellingsberg, og får i høyeste grad ståkarakter i sine midlertidige comeback.

Den tidligere Team Norway-spilleren Anders Engell har spilt svært lite siden han la opp i fjor, og med +11 totalt var han et stykke unna sitt høyeste nivå. At han slo klubbkamerat Stian Wiik Hansen med tre slag var muligens et lite plaster på såret, men Engell tok det hele med et stort smil og la ikke skjul på at mangel på trening var årsaken til hans varierende spill.

LEADERBOARD