22-åringen fra Larvik klinte til med en sisterunde på 62 slag, åtte under par, i avslutningsrunden av turneringen 60 Abierto Mexicano i Tijuana, med et scorekort som inneholdt én eagle, syv birdies, kun én bogey og resten par.

62-runden var en tangering av hans laveste score så langt i hans fire sesonger på touren og sendte ham 20 plasser oppover leaderboardet til delt andreplass. Det var en tangering av hans beste resultat.

Halvorsen kom inn i klubbhuset en drøy time før lederen Drew Nesbitt fullførte sin runde. Da ett hull gjenstod for canadieren, ledet han med bare ett slag over Halvorsen, og hvis han gjorde bogey på det avsluttende par 4-hullet, ville det bli omspill. Nesbitt svarte imidlertid heller med en birdie og sikret dermed seieren med to slags margin.

Halvorsens andreplass var verdt 15 400 dollar, cirka 133 700 norske kroner.

Dette var Halvorsens niende topp-10-plassering i karrieren på PGA Tour Latinoamérica og hans tredje pallplassering totalt. Han har forbedret spillet sitt gradvis for hvert år siden han ble proff i 2016, og i år har han klart cuten i seks av syv turneringer. Her har han ikke vært utenfor topp-20 en eneste gang.

Halvorsen klatrer nå opp til 8.-plass på tourens pengeliste med 37 537 innspilte dollar så langt i år, kun 4000 dollar bak den viktige topp-5-plasseringen som sikrer opprykk til Web.com Tour ved sesongslutt – nivået under PGA-touren.

Med tanke på antall verdensrankingpoeng som deles ut på PGA Tour Latinoamérica, kan touren sammenlignes med europeiske Nordic League (nivå 3) og Challenge Tour (nivå 2).

Vinneren av en Nordic League-turnering får i snitt tildelt fire poeng på den offisielle verdensrankingen, mens Challenge Tour-vinnere pleier å få tolv poeng. En seier på PGA Tour Latinoamérica pleier på sin side i snitt å gi seks poeng på verdensrankingen.

Resultater