Hatton startet avslutningsrunden av Abu Dhabi HSBC Championship på andreplass, ett slag bak lederen Rory McIlroy, men cruiset forbi med en solid avslutningsrunde på 66 slag (-6).

Med 18 under par sammenlagt vant han komfortabelt med fire slags margin over australieren Jason Scrivener, mens Rory McIlroy måtte ta til takke med tredjeplass etter en skuffende avslutning på par.

Dette var Hattons sjette seier på European Tour og tangerer Jon Rahms rekord på fire seirer i europatourens Rolex Series. Hatton har vunnet til sammen fire turneringer på Europa- og PGA-touren siden november 2019. Ingen spillere har vunnet mer i samme periode.

Søndagens seier gjør Hatton 11 millioner kroner rikere og kan løfte ham opp til topp-5 på verdensrankingen for første gang. 

– Det er surrealistisk, for å være helt ærlig. Selv da jeg slo i putten på hull 18, skjønte jeg ikke helt at jeg hadde vunnet turneringen. Det er en enorm ære å vinne denne turneringen, sier Hatton, som nå er på stø kurs mot en plass på Europas Ryder Cup-lag for andre gang.

– Dette er massivt. Ryder Cup er et stort mål for meg i år, og jeg er henrykt over å plukke opp mange poeng denne uka.

Europatouren forblir i Midtøsten de neste ukene. Om fire dager igjen braker Omega Dubai Desert Classic løs. Deretter er det duket for Saudi International i Saudi-Arabia 4. februar. Der er Viktor Hovland blant spillenre på startstreken.

NB! Tyrrell Hatton er kjent som en av tourens hissigpropper. Derfor var han en selvskreven deltager i European Tours morsomme sinnemestringsvideo som ble sluppet tidligere denne uken!

Resultater Abu Dhabi HSBC Champions