«Hva, har jeg vunnet? Slo ikke Karoline meg?», sa en forbauset Celine Borge til Norsk Golfs fotograf idet hun begynte å motta gratulasjoner etter å ha rullet i par-putten på det siste hullet for en avsluttende 71-runde (-1) i NM.

På en dag der hennes nærmeste konkurrenter sviktet én etter én, beholdt Borge roen og sikret til slutt seieren i årets norgesmesterskap.

Det hadde tilsynelatende alle rundt green fått med seg. Bortsett fra hovedpersonen selv.

– Nei, jeg hadde absolutt ingen anelse! Jeg pleier egentlig aldri å følge med på scorene underveis. Jeg trodde kanskje at Karoline eller noen av spillere i gruppene foran hadde gjort det bedre enn meg, forteller en lattermild Borge til Norsk Golf etter å ha mottatt sin første kongepokal i karrieren.

(Artikkelen fortsetter under)

Celine Borge vant NM foran Karoline Stormo og Marianne Skarpnord. (Foto: Magnus Sveen/Norsk Golf)

Det ble en dramatisk avslutningsrunde på NM, der det vekslet i toppen gjennom store deler av runden.

Marianne Skarpnord var av mange regnet som stor favoritt før turneringen startet, og tok med seg en to slags ledelse – og tre slag over Borge – til sisterunden.

Les også: Krogh Johannessen vant NM i høydramatisk innspurt

Søndagen ble imidlertid en gjørmete kamp i motbakke for europatour-veteranen, som hadde en av karrierens dårligste dager på greenene.

Skarpnord brukte ikke lang tid på å miste det lille forspranget hun startet dagen med, og samtidig som hun, Karoline Stormo og Borge vekslet på å lede, begynte spillerne utenfor pallen å puste lederball-trioen i nakken.

– Dette har vært en blytung dag i lederballen, konstaterte Henrik Bjørnstad fra Eurosports kommentatorboks idet regnet begynte å fosse ned over Holtsmark.

Mens hennes nærmeste konkurrenter begynte å gjøre stadig flere feil i innspurten, klarte imidlertid Borge å løfte spillet sitt etter en tung periode midtveis i runden.

Det er veldig stort å kunne kalle seg selv norgesmester. Det føles veldig bra!

Celine Borge

Vestfold-jenta startet runden strålende med fire birdies på de seks første hullene, men havnet på etterskudd med tre bogeys på rappen fra hull 9 til 11. Derfra og inn skulle hun ikke tape noen flere slag.

Hun gjorde en etterlengtet birdie på hull 13, og med fem solide par på rappen i innspurten endte hun til slutt på par sammenlagt – ett slag foran Stormo på andreplass og tre slag foran Skarpnord, som også jaktet sin første NM-seier

– Spillet i dag var litt opp og ned. Det var ikke veldig bra, men jeg senket en del putter. Egentlig har jeg ikke puttet noe bra de andre dagene, men jeg har truffet mange fairwayer og greener. Det er det man må gjøre på denne banen, forklarer Borge, og legger til:

– Det er veldig stort å kunne kalle seg selv norgesmester. Det føles veldig bra!

(Artikkelen fortsetter under)

Borge fikk en velfortjent seiersklem av sin klubbvenninne Madelene Stavnar etter seieren. «Jeg er så stolt av deg!», sa Stavnar da hun så Borge etter seieren. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Med to seirer og en andreplass i sommerens tre Garmin Norgescup-turneringer vinner Borge også Garmin Minitour sammenlagt.

For de som kjenner Borge godt, kommer ikke det som en stor overraskelse. Etter det Norsk Golf har blitt fortalt, er Borge blant de norske proffene som har brukt korona-pausen på de internasjonale tourene mest effektivt.

– Jeg forsøker bare å bli bedre hver dag. Det har blitt veldig mye trening hjemme på Vestfold GK, ja, innrømmer Borge beskjedent.

Hun sier hun har satt pris på muligheten til å konkurrere hjemme  i sommer mot de beste spillerne Norge har å by på.

– Det har vært en veldig kult. Det er alltid gøy å spille bra, og man ser ikke de andre spillerne så ofte lenger, så det er hyggelig å se dem igjen.

Borge konkurrerer vanligvis på amerikanske Symetra Tour, nivået under LPGA-touren. Touren der startet nylig opp igjen, men Borge sier hun foreløpig sitter stille i båten og ser hvordan korona-situasjonen utvikler seg, før hun eventuelt begynner å reise igjen.

– Jeg kommer ikke til å reise riktig ennå. Jeg er uansett garantert å beholde kategorien min neste år, så jeg stresser ikke.

Bak Borge, Stormo og Skarpnord på pallen endte junioren Mia Sandtorv Lussand på fjerdeplass (+4). Lussand satte for øvrig banerekord på Holtsmark med 68 slag lørdag. Ett slag bak henne fulgte Mine Othilie Riis Lied og Karoline Lund på delt 5.-plass, mens Stina Resen, Emilie Øverås og Maiken Bing Paulsen delte 7.-plassen på +6. Franziska Sliper sikret den siste plassen i topp-10 på syv over par.

NB! NM 2021 spilles på Miklagard GK.

Resultater NM 2020