Tutta stanget og stanget, men fikk det aldri til å stemme i torsdagens åpningsrunde av ANA Inspiration, årets første majorturnering.

Da dagen var omme stod det fire bogeys, ikke en eneste birdie og fire over par på scorekortet.

Det er putteren nesten ene og alene som skal ha skylden for den scoren, og at hun nå står i fare for å misse to cuter på rad for første gang siden våren 2004.

Oppsummering: Vi fulgte runden, slag for slag

Da Norsk Golf spurte Tutta før runden hvilke slag som er de viktigste på Mission Hills, svarte hun utslag og putting. Førstnevnte satt som et skudd torsdag. Puttingen var en helt annen historie.

Etter å ha fylt ut scorekortet, dro hun rett på treningsgreen for å trene. Der ble hun stående i en drøy time og eksperimentere med flere puttere.  Til slutt satte hun kurs mot proshopen.

– Jeg slo bra og scoret dårlig. Det er i grunn «story of my life»! Nå skal jeg i shopen og ha den putteren her. Jeg kan ikke putte så ræva i morgen. Det er veldig irriterende med 35 putter i dag. Nå har jeg gitt denne putteren så mange sjanser at jeg går tilbake til en tå-hæl-balansert putter, sier Tutta til Norsk Golf og ler oppgitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her prøver Tutta ulike puttere sammen med sin nye caddie, James Walton. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Selv om Norsk Golf observerte henne med tre ulike puttere i hånden på treningsgreen etter runden, sier hun at hun har eksperimentert lite med puttere i det siste.

– Jeg har forsøkt å gi putteren en sjanse. Det jeg likte så godt med den jeg har hatt er puttestreken som har gjort det lettere å line opp ballen. Siktet er noe jeg har jobbet med Jon (Karlsen) med.

Suzann Pettersen ligger på delt 85. plass etter første runde, to slag bak den foreløpige cutstreken og ni bak toppen.

(Oppdatert: Putterbyttet hjalp på fredagens andrerunde, der Tutta spilte seg inn i turneringen igjen. Les om andrerunden her)

Tutta irriterer seg først og fremst over bogeyene på to av par 5-hullene, der hun var helt inntil green etter andreslaget på begge hullene.

– Det var to idiotiske bogeys som burde vært birdies. Bare der er det fire slag. Det er stor variasjon i scorene her, og ikke mange som går lavt. En bra runde i morgen så er jeg tilbake der jeg bør være. Målet er å komme meg under par, konkluderer Tutta til Norsk Golf.