– Runden var egentlig helt uforventet! Jeg har spilt ganske dårlig i turnering den siste tiden, men i dag satt plutselig alt sammen, smiler Hillestad til Norsk Golf.

Hun startet NM med en bogeyfri runde bestående av fire birdies, 14 par, og med 68 slag på scorekortet har hun allerede skaffet seg en solid luke på toppen av leaderboardet. Hun leder med fem slag.

– Det har vært litt frustrerende, for jeg har ikke spilt bra i turneringer den siste tiden, men jeg har spilt mye bra golf når det ikke har vært turnering. Det var deilig å endelig få det ut. Jeg visste at jeg kunne. Det har bare tatt litt lang tid, forklarer hun.

Hillestad sier hun ble roet ned av en god og stabil start på runden, og tilskriver presise utslag og en varm putter æren for at hun er den eneste i feltet under par.

– Før jeg slo ut i dag, bestemte jeg meg for å dele opp banen i seks, og ta tre hull om gangen og sette meg delmål underveis. Det fungerte veldig bra, og det gjorde lettere å komme seg rundt. Det hjalp også med veldig bra og raske greener, sier Hillestad, som er hjemme på ferie etter sitt første år som collegespiller i USA.

Selv om 20-åringen overrasket med å klatre til topps etter første dag, er hun på ingen måte noe ubeskrevet blad i Golf-Norge.

Hun har representert Norge i lag-EM for juniorer tidligere, og står med en seier på Norgescup i 2016 på hjemmebanen Atlungstad.

Totalt har hun 15 topp-10-plasseringer i de øverste turneringsseriene i Norge, Norgescup og Srixon Tour, men CVen hennes er likevel langt fra så velfylt som spillerne rett bak henne på leaderboardet.

(Artikkelen fortsetter under)

Dorthea Forbrigd, med Mia Sandtorv Lussand og Madelene Stavnar i bakgrunnen, er én av fem spillere på delt 

På andreplass ligger flere spillerne som regnes blant forhåndsfavorittene:

Franziska Sliper (Sola GK), som endte på en imponerende fjerdeplass i amatør-EM forrige uke, er én over par sammen med Sandra Nordaas (Drøbak GK), og Dorthea Forbrigd (Oslo GK), som har imponert på college i USA denne sesongen. Emilie Øverås (Oslo GK) og Maiken Bing Paulsen (Drammen GK) utgjør resten av kvintetten på delt andreplass.

Deretter følger Fana GKs Mia Sandtorv Lussand på 7.-plass (+2), etterfulgt av Anna Cathrine Krekling (Oslo GK), Henriette Eidsæther Syr (Losby GK), Mine Othilie Riis Lied (Fana GK) og Rachel Raastad) på delt 8.-plass (+3).

Sistnevnte trenger for øvrig en topp-5-plassering denne uken for å ta del i bonuspotten på (minst) 50 000 kroner, som ble overført fra forrige måneds NM i matchspill. I skrivende stund er det Marita Engzelius som har denne potten alene.

(Artikkelen fortsetter under)

Forhåndsfavoritt Marita Engzelius har havnet tolv slag på etterskudd etter de første 18 hullene på Losby. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Før NM startet, hadde Norsk Golf en tippekonkurranse på vår Facebook-profil, der vi inviterte leserne til å tippe vinnerne av NM.

De to LET Access-proffene Engzelius (Oslo GK) og Mariell Bruun (Larvik GK), som til sammen har vunnet fire kongepokaler, var kanskje ikke så overraskende de mest populære vinnertipsene på damesiden.

Da må de imidlertid slå kraftig tilbake fredag for å holde liv i seiershåpet. De åpnet med skuffende runder på henholdsvis syv og åtte over par, og ligger nede på 25.- og 29.-plass.

 

 

Leaderboard NM damer