Etter en feilfri start på turneringen uten en eneste bogey de 36 første hullene og elleve under par totalt var Viktor Hovland med i seierskampen før siste runde av The Amer Ari Invitational, kun tre slag bak toppen av leaderboardet.

Det skulle imidlertid bare ta ett hull før turneringens første bogey kom for Hovland på lørdagens avslutningsrunde, men 21-åringen slo tilbake med tre birdies de neste seks hullene for å melde seg på i seierskampen igjen. På dette tidspunktet var det tettpakket i toppen av leaderboardet, og Hovland var bare to slag bak toppen.

Birdien på hull 8 skulle dessverre også bli hans siste for dagen. I stedet gikk han de resterende hullene på to over par, og med en score på par måtte han til slutt ta til takke med en 8.-plass.

Hovlands lagkamerat Matthew Wolff vant til slutt turneringen med tre slags margin etter en avslutningsrunde på syv under par, søndagens soleklart beste score på Waikoloa Kings’ Course.

Wolff, som klarte cuten i PGA Tour-debuten i Phoenix Open forrige uke, har spilt minst like bra som Hovland de siste månedene, og truer nå med å dytte Hovland ned fra tredjeplassen på verdensrankingen for amatører.

En annen av Hovlands lagkamerater, Zach Bauchou, var også med i seierskampen. Han delte andreplassen på 15 under par etter å ha vært i delt ledelse med Wolff med tre hull igjen å spille. Dermed skal det ikke så mye sannsynlighetsregning til for å gjette seg til at Oklahoma State University også vant lagkonkurransen.

Med en totalscore på 47 under par (!) vant de med ti slag foran nærmeste utfordrer Auburn – nøyaktig den samme scoren som da de vant turneringen i fjor.

Neste turnering for Hovland og Oklahoma State er The Prestige at PGA West i California-ørkenen 18. februar.

Det er usikkert hvordan turneringsprogrammet til Hovland blir denne våren ettersom han skal kombinere collegespill med en rekke PGA Tour-turneringer. Hans neste turnering på PGA-touren ser ut til å bli Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i starten av mars. 

21-åringen har tidligere uttalt at dette kanskje blir hans siste semester som collegespiller, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av studiene etter sommeren.