Da den korona-utsatte utgaven av The Masters gikk av stabelen i november i fjor, var det både uten publikum og Viktor Hovland til stede.

Når turneringen braker løs på nytt igjen 8. april, er imidlertid både Norges golfess og tilskuerne endelig tilbake.

Tirsdag kunngjorde nemlig Augusta National om at de har planer om å tillate et begrenset antall tilskuere igjen.

– Etter den vellykkede gjennomføringen av The Masters i november med kun essensielt personell til stede, er vi nå sikre på vår evne til å kunne invitere et begrenset antall tilskuere til Augusta National i april, uttaler klubbens styreleder Fred Ridley i en pressemelding.

– Akkurat som i Masters i november vil vi implementere praksiser som vil beskytte helsen og sikkerheten til alle de fremmøte. Ingenting er, eller vil være, viktigere enn helsen til alle de involerte, sier Ridley videre, uten å si noe om nøyaktig hvr mange tilskuere som kommer til å bli akseptert gjennom golfsportens versjon av perleporten.

(Artikkelen fortsetter under)

Det har vært en spesiell stemning i PGA Tour-turneringene uten publikumsgallerier. I The Masters i november, der Dustin Johnson endte opp med å vinne, var det spesielt merkbart. (Foto: Getty Images)

– Selv om vi er skuffet over at vi ikke vil være i stand til å ha et fullt tilskuerantall i år, vil vi fortsette arbeidet med å sikre at alle som har kjøpt billetter til Masters i 2022, vil kunne reise, forutsatt at forholdene forbedres.

I tillegg annonserer Augusta National at fjorårets avlyste turnering Augusta National Women’s Amateur og barnas Drive, Chip & Putt-konkurranse er tilbake.

Årets utgave av The Masters vil bli Viktor Hovlands andre deltagelse i turneringen og hans første som proff. Han har gode minner fra Augusta National etter at han ble beste amatør der i majordebuten i 2019, med den beste amatørscoren i The Masters på 58 år.

Les også: Historiske Hovland beste amatør på 58 år i Masters-debuten