Fredag startet sesongfinalen NCAA Championship av stabelen i Arkansas, hvor Viktor Hovlands Oklahoma State University skal forsøke å forsvare trofeet for første gang.

Den regjerende mesteren leverte varene på første dag, og leder med ett slag etter fredagens runde. På plassen bak følger Stanford.

LES OGSÅ: Hovland ett slag unna seier da laget hans vant igjen

36. plass

For Hovland er en individuell seier i slagspillet her det eneste som mangler på CVen hans som amatør.

Verdens beste amatørgolfer ligger på 36. plass etter en runde på 76 slag; der scorekortet bestod av fire bogeyer, én birdie og resten par. Opp til lederen, Californias Colin Morikawa, er det åtte slag.

Dét er hans verste runde denne sesongen.

Lagkompisen Austin Eckroat ligger på delt 2. plass etter en runde på -3. Matthew Wolff og Zach Bauchou leverte runder på +1, og deler 21. plassen.

Fire bogeyer, én birdie og tretten par er status for Viktor Hovland etter første runde. (Foto: Getty Images)

Oklahoma State skal forsøke å forsvare trofeet for første gang i lagets historie. De ble regnet som favoritter før turneringen startet.

Etter tre dager og 54 hull kuttes feltet ned til de femten beste lagene og de ni beste spillerne individuelt som ikke er på et av de ni beste lagene. De åtte beste lagene etter 72 hull går videre til matchspillet.

Proffplaner

Det er mye som tyder på at dette kan bli Hovlands siste turnering for Oklahoma State. Han har tidligere uttalt at han vurderer sterkt å bli proff etter at han spiller U.S. Open på Pebble Beach i midten av juni.

Hovlands karriere har virkelig skutt fart det siste året med fire collegeseirer, lagseier i NCAA Championship, triumf i verdens største amatørturnering U.S. Amateur og resultat som beste amatør i majordebuten i The Masters.

Under en seremoni på Colonial Country Club i Texas mandag kveld ble Viktor Hovland hedret med selveste Ben Hogan Award. Det er det ultimate tegnet på at ingen amatørspillere har vært bedre det siste året. En individuell seier i NCAA-mesterskapet er nå nesten det eneste han «mangler» i CVen sin som amatørspiller.

Leaderboard