Fra runde 1: Hovland skrev PGA Tour-historie: – Hvilken type han er! 

Viktor Hovland var en av gårsdagens store snakkiser i Sør-Korea etter at han slettet Bob Estes sin 18 år gamle PGA Tour-rekord med 17 strake runder på 60-tallet.

Hovlands åpningsrunde på 69 slag, som ga ham en delt 15.-plass etter første runde, var 22-åringens 18 på rad på 60-tallet på PGA-touren, og han har dermed gjort noe verken Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy, Dustin Johnson eller andre storheter har klart før ham siden statistikken ble offisiell i 1983.

Fredag forlenget han den utrolige rekorden med nok en 69-runde.

 

 

Med dagens første utslag på banens back-nine startet Hovland med åtte strake par før dagens første birdie omsider kom på banens avsluttende par 5-hull.

Da begynte Hovland å få opp farten, og med to birdies til på sitt tiende og tolvte hull var han plutselig tre under par. Han gjorde dagens første bogey på hull 13, men det skulle også bli hans eneste tapte slag. Han svarte med en birdie på hull 15 for å komme seg tilbake til tre under, før han rundet av med tre par på rad.

Dermed har han nå spilt vanvittige 19 runder på rad på 60-tallet.

Hovland ligger i skrivende stund på delt 10.-plass, seks under par sammenlagt og seks slag bak lederen Justin Thomas.

(NB! Det er mange spillere ute på banen. Artikkelen oppdateres.)

Viktor Hovland er innehaver av PGA Tour-rekorden med 19 runder på rad på 60-tallet. Blir det jubileum på lørdag? (Foto: Getty Images)

Tippet som vinner på pgatour.com

Til tross for at Hovland var avhengig av en sponsorinvitasjon for å komme med i ukens turnering, hvor startfeltet består av bare 78 spillere, er han regnet blant favorittene til å vinne denne uken – i hvert fall hvis vi skal tro pgatour.com sitt eget ekspertpanel, der to av seks journalister tippet Hovland som vinner før turneringen startet.

Ettersom startfeltet er så lite, er det ingen cut etter to runder. Det betyr at Hovland er garantert minst 140 000 kroner i ukelønn.

Hovland står for tiden med ni klarte cuter på rad på PGA-touren, og på hans fem siste turneringer er en delt 16.-plass hans dårligste (!) resultat. I tillegg kan han vise til en sterk 11.-plass i europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship på Wentworth for tre uker siden. Han er til sammen 100 under par på sine fem siste turneringer i PGA- og europatour-sammenheng.

140 000 kroner er med andre ord lommerusk i forhold til hva han kan forvente seg hvis han fortsetter i samme spor i Sør-Korea.

– – –

TV-tider fra The CJ Cup 

Fredag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / 07:00 til 08:00 på Eurosport Norge. 

Lørdag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / 04:00 til 08:00 på Eurosport Norge

Søndag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / u:00 til 08:00 på Eurosport Norge

Sendingene vises i reprise i sin helhet på GOLFTV, mens den siste timen av sendingen vises i reprise på Eurosport Norge fredag klokken 23.30. Lørdag og søndag sendes de to siste timene i reprise fra klokken 23.00.

Leaderboard