Det er «dagen før dagen», og Viktor Hovland skal foreta siste finpuss før han slår ut i The Masters for andre gang klokken 16.06 torsdag i gruppe med Brooks Koepka og Bubba Watson.

Hovland ankom Augusta allerede søndag forrige uke og har spilt treningsrunder med spillere som Phil Mickelson, Lee Westwood, Paul Casey og Danny Willett så langt. Onsdag er det også planlagt en innspillsrunde med Jordan Spieth.

Både Mickelson, Willett og Spieth har vunnet Masters tidligere, og Hovland har forsøkt å suge til seg det han kan av informasjon om banen.

– Jeg henter mye informasjon fra mange spillere sine hjerner, for alle har sitt unike perspektiv. Jo mer info du har, desto bedre, sa Hovland da han møtte pressen tirsdag ettermiddag i et intervju vist på Eurosport.

Les også: Alt du trenger å vite før The Masters

Er det én bane som krever grundige forberedelser, er det nettopp Augusta National. Derfor er det heller ikke så rart at de spillerne som kjenner banen som sin egen bukselomme, tilsynelatende hevder seg der år etter år.

– Men til syvende og sist handler det om å gjennomføre slagene, understreker Hovland.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra tirsdagens treningsrunde med Paul Casey og Phil Mickelson. (Foto: Getty Images)

De ondulerte og lynraske greenområdene er den største utfordringen på Augusta, og ifølge Eurosport er det også her Hovland har tilbragt mest tid i forberedelsene. De vanskelige greenene påvirker ikke bare nærspillet, men stiller også store krav til presisjon på jernspillet, for hvis man havner på «feil» side av flagget, kan man få en nærmest umulig toputt.

Slik var det imidlertid ikke da den korona-utsatte utgaven av Masters ble avholdt i november. Augusta var langt mykere og tregere enn den pleier, og resultatet ble en cutgrense på par, fire slag lavere enn snittet de siste fem årene, og en rekordvinnerscore av Dustin Johnson på 20 under par.

Det er det lite som tyder på at det blir denne uken.

– Banen er veldig bra. Den er veldig hard og rask allerede. Jeg kom og spilte ni hull på søndag, og selv da var den ganske hard og rask. Forhåpentligvis vil den holde seg slik, sier Hovland.

Foreløpig ser Hovland ut til å få viljen sin de to første rundene, men lørdag er det varslet betydelige nedbørsmengder over Augusta.

Etter en forrykende vinter der topplasseringene har kommet på løpende bånd for Hovland har det dabbet litt av de siste ukene. På spørsmål om hvordan spillet hans er nå, sier han at han driver bra og at jernslagene er på rett vei.

– Spillet kjennes greit. Jeg gleder meg til å starte. Jeg har ikke noe å tape denne uka. Det er bare dritkult å være her, spesielt med så mye historie som er her og når forholdene er som de er. Det kommer til å bli en skikkelig bra test, og jeg gleder meg til å teste spillet mitt, sier Hovland til Eurosport.

NB! Hovland er en del av TV-produsentens «featured groups» som følges slag-for-slag på strømmetjenesten GOLFTV. Hovland, Bubba og Koepka slår ut 16.06 torsdag og 22.06 fredag. Turneringen sendes også på Eurosport Norge hver kveld fra klokken 20.30. Søndag starter deres sending kl. 19.30.