Etter å ha startet turneringen på The Lakes Golf Club i Sydney med en runde på én over par i knalltøffe forhold slo Viktor Hovland tilbake på fredagens andre runde med en 68-runde som løftet ham helt opp til 17.-plass.

Under «moving day» lørdag tok han sikte på å fortsette fremstøtet og nærme seg spillere som Byeung Hun-An, Matt Kuchar og Keegan Bradley øverst på leaderboardet, men for andre gang på tre dager fikk han en verst tenkelig start på runden:

Med en dobbelbogey på det vanskelige åpningshullet ble resten av dagen en kamp i motbakke. Og selv om Hovland spilte solid golf nesten hele runden, klarte han ikke å få noe til å skje med putteren sin.

– Det var en ganske kjedelig runde i dag, ass, konstaterer Hovland til Norsk Golf etter å ha signert for en runde på to over par.

Han deler nå 28.-plassen (-1) før siste runde, fire slag bak topp-10 og tolv slag bak den overlegne lederen Abraham Ancer (Mexico), som har skaffet seg en luke på hele fem slag på toppen av leaderboardet.

(Artikkelen fortsetter under scorekortet)

The Lakes Golf Club starter med tre av de vanskeligste åpningshullene i Australia, og som arrangøren selv skriver på sin nettside: «På slutten av uken er det de som overlever det første utslaget og de tre første brutale hullene, som har best mulighet».

– Jeg måtte «reloade» fra tee igjen og har derfor kastet bort fire slag på det hullet bare ved å være idiot. Det er vanskelig å henge med i toppen når man gjør slikt, sier Hovland, som har ambisjoner som strekker seg langt utover å bare delta i de proffturneringene han deltar i fremover.

– Er åpningshullet så vanskelig som det ser ut som på scorene dine der?

Driveren kostet meg tre slag i dag, pluss at jeg hadde en iskald putter. Da blir det slik. Det var veldig tøffe forhold i dag med mye vind, men ser man i toppen, går det fortsatt an å score

Viktor Hovland

– Det er vanskelig med den vinden som er nå. Det er bare 245 meter carry over vannet, men jeg sliter litt med høyre hofte om dagen. Jeg får litt vondt når jeg forsøker å slå høyt, så jeg bruker overkroppen litt mer. Det gjør at drivene flyr lavere. Derfor carrer jeg ikke 245 meter når det er 15 meter per sekund motvind. Da må man sikte ut til høyre, og der har man bare en 25 meter bred fairway med opptråkket wastebunker på høyresiden.

På det neste hullet misset Hovland en god birdiemulighet, og med en treputt på det tredje hullet var han plutselig tre over par for dagen.

– Jeg gjorde en fin birdie på hull 8 og visste at jeg med en fin back-nine kunne redde en OK score. Jeg gjorde en bra birdie på hull 10, og da var momentum på riktig vei, men på hull 12 slo jeg enda en dårlig drive. Jeg prøvde å redde meg inn med å være helt, uten å lykkes. Jeg endte opp med en treputt for dobbelbogey som knakk all momentum, forteller Hovland.

21-åringen svarte med å toputte for birdie på det 14. par 5-hullet og tenkte for seg selv at det likevel kunne bli en grei score med en bra avslutning. I stedet bommet han korte birdieputter både på hull 16, 17 og 18, og dermed måtte han signere for en 74-runde, to over par.

Driveren kostet meg tre slag i dag, pluss at jeg hadde en iskald putter. Da blir det slik. Det var veldig tøffe forhold i dag med mye vind, men ser man i toppen, går det fortsatt an å score, sier Hovland.

Av de 74 spillerne som klarte cuten, var det én tredjedel av dem som leverte runder under par lørdag.

Leaderboard