Viktor Hovland vakte oppsikt under fredagens andre runde av Farmers Insurance Open, der han leverte det som kanskje var hans livs beste runde i realt møkkavær på Torrey Pines. 65-runden var nesten ti slag bedre enn gjennomsnittet i feltet og var statistisk sett den beste runden på Torrey Pines siden 2004.

Runden, som PGA Tour-caddie Aaron Fleener beskrev som «tidenes første 57-runde» på PGA-touren, sendte Hovland opp fra 48.-plass til ledelse alene.

Lørdag var det duket for lederball mot verdensstjernene Jon Rahm og Adam Scott. Det ble en kamp i motbakke store deler av dagen, men takket være en sterk avslutning har Hovland fortsatt gode muligheter til seier.

 

 

23-åringen fra Oslo var tre over par for dagen etter 16 hull etter å ha bokført fire bogeys, en dobbelbogey og tre birdies. Da brettet han opp ermene og slo til med birdie på hull 17 etter å ha klistret innspillet fra 125 meter helt inntil hullet, etterfulgt av nok en birdie på det avsluttende par 5-hullet etter et solid innspill med wedgen.

Med 73 slag (+1) på scorekortet ligger Hovland nå åtte under par sammenlagt og på delt tredjeplass sammen med Rahm, Scott, Sam Burns og Lanto Griffin – og med en høyst overkommelig luke på to slag opp til lederduoen Carlos Ortiz og Patrick Reed – som er i hardt vær igjen etter nok en regelkontrovers.

Skal Hovland lykkes i å ta sin tredje PGA Tour-seier på elleve måneder, blir han nok avhengig av å varme opp putteren igjen på søndag. Lørdag misset han hele åtte putter som var fire meter eller kortere.

 

 

Til gjengjeld har han vært feltets niende beste spiller fra tee denne uken, nest best av alle på innspillene, og til tross for lørdagens trøbbel på greenene, er han fortsatt rangert oppe på 12.-plass på puttestatistsikken. Tallene er imidlertid noe upresise ettersom statistikken fra åpningsrunden på North Course ikke er med i beregningen.

Hovland går ut i den nest siste gruppen søndag med Jon Rahm og Lanto Griffin klokken 19.10 norsk tid. Turneringen sendes på GOLFTV, Discovery+ og Eurosport Norge.

Prestisjeturnering

Turneringen på Torrey Pines regnes som den første store turneringen i kalenderåret. Her stiller alle de største stjernene, Tiger Woods har vunnet denne turneringen åtte (!) ganger. Det sier det meste om hva denne turneringen betyr for de aller beste.

Det var også her Henrik Bjørnstad leverte det som lenge var regnet som den beste prestasjonen noensinne av en mannlig golfspiller, da han ble nummer 10 i 2006. 

Den prestasjonen har Hovland overgått senere. Mange ganger.

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger Woods har vunnet turneringen på Torrey Pines utrolige åtte ganger. Nå er han ryggoperert og stiller ikke til start. (Foto: Getty Images)

Etter en litt skuffende sesongstart på Hawaii har Hovland tatt seg en turneringspause, og den ser ut til å ha gjort ham godt.

Nå snuser han på seier blant et kobbel av sultne golfstjerner. Men Viktor Hovland har bevist at han har det som skal til for å vinne turneringer, og nå kan han gjøre det igjen. Det er bare å benke seg før en spennende avslutningsrunde på en av verdens mest kjente golfbaner!

NB! Kristoffer Ventura var også med denne uken, men misset cuten på fredag. Han har nå misset cuten i seks av sine syv siste turneringer.

Leaderboard