Norge har hatt tre deltagere i majorturneringer på herresiden tidligere, Tore Sviland, Per Haugsrud, Lars Petter Brovold og Marius Thorp, men alle har vært i The Open Championship. 

Etter mandagens åpningsrunde av U.S. Open Sectional Qualifying så det lyst ut med tanke på å få vår første deltager i U.S. Open; Viktor Hovland klinket til med en åpningsrunde på 67 slag (-5) på Hawks Ridge Golf Club i Georgia. Miklagard-spilleren leverte et fargerikt scorekort bestående av hele ni birdies, to bogeys og en dobbelbogey, og lå helt oppe andreplass etter første runde. Og det var bare to U.S. Open-plasser å spille om i det 36 mann store feltet.

Dessverre brukte Hovland opp «birdie-lykken» på åpningsrunden. På andre runde ble resultatet tre bogeys og ikke en eneste birdie. Dermed falt han til delt 9.-plass, fem slag bak amerikanerne Stephan Jaeger og Alex Smalley, som kvalifiserte seg til neste ukes major på Erin Hills.

Viktor Hovland har nettopp lagt bak seg en imponerende førstesesong på college for Oklahoma State University. Hovland er ranket som den 29. beste amatøren i verden, best av de norske spillerne, og i det nasjonale NCAA-mesterskapet endte han på en sterk 8.-plass. 

Dette er ikke første gang at Hovland har vært nære på å kvalifisere seg til en majorturnering. I august i fjor tapte han i playoff i EM i Estland på det syvende omspillshullet. Hadde han vunnet, hadde han hatt en billett til sommerens The Open Championship.

Resultater