Torsdag var en historisk dag for norsk golf. Da tok Viktor Hovland og Kristoffer Ventura fatt på sesongstarten A Military Tribute at the Greenbrier på PGA-tourens 2019/2020-sesong – hvor to nordmenn har fast plass for første gang.

Etter første runde i Vest-Virginia er det Hovland som er best posisjonert av duoen. Det ble imidlertid ikke den starten på runden han ønsket seg.

21-åringen dro på seg en dobbelbogey allerede på sitt andre hull for dagen etter å ha havnet i trøbbel på utslaget og droppet seg ut fra straffeområdet.

Heldigvis tok han de to tapte slagene tilbake igjen med å senke birdieputter fra fire og fem meter på hull 4 og 5. Derfra fulgte han opp med fire par på rad, før han rullet i en ny birdie på hull 10 etter å ha klistret innspillet fra 80 meter helt inntil pinnen, og deretter enda en birdie på hull 12 etter å ha gjort up-and-down fra greenbunkeren på par 5-hullet.

Hovland kom seg til tre under for dagen fem hull senere da han gjorde nok en birdie med up-and-down på et par-5-hull, men han tapte det slaget igjen da han bommet sin par-putt fra to og en halv meter på det avsluttende par 3-hullet.

Dermed ble oppskriften til slutt 68 slag for Hovland, to under par og delt 53.-plass. Det er seks slag bak lederen Robby Shelton fra USA, tre slag bak topp-10 og ett slag innenfor den foreløpige cutgrensen.

– Jeg spilte ikke veldig bra i dag. Men etter dobbel bogeyen på hull to jobbet jeg meg ganske bra tilbake, sa Hovland til Eurosport etter runden.

Skulle han få med seg helgespillet, vil det være niende gang på rad (!) at han klarer cuten på PGA-touren. Dette var hans 14. strake PGA Tour-runde på 60-tallet

Med en snittlengde på hele 294 meter på utslagene var Hovland blant de aller lengste i feltet fra tee torsdag, selv om det også gikk ut over presisjonen hans.

Mens det vanligvis er det lange spillet som er Hovlands styrke, var det heller på greenen han tjente flest slag torsdag. Ifølge pgatour.com tjente han nesten ett slag til resten av feltet på greenene.

– Jeg må jobbe med det jeg sleit med i dag. Driveren var ikke veldig bra, og da blir det vanskelig å komme nærme pinnen. Så slår jeg noen dårlig jernslag her og der. Men hvis jeg får driveren litt tilbake der jeg pleier å være, så blir det bra, sier Hovland til Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Ventura traff bare to fairwayer på torsdagens runde. (Foto: Getty Images)

For Kristoffer Ventura sin del ble det en brutal start på PGA-tour-sesongen tidlig torsdag morgen da han startet runden med å misse fire strake utslag langt til høyre. Resultatet ble fire bogeys på rad. Heldigvis stoppet han blødningen med en birdies på hull 14 (Venturas femte hull for dagen), og deretter fikk han skuta tilbake på rett kjøl med åtte strake par.

Han falt tilbake til tre over par igjen med en bogey på sitt 14. hull, men avsluttet med to velsmakende birdies på 16 og 18 for å komme seg til + 2 totalt (72).

Det holder bare til delt 126.-plass, men de to birdiene i innspurten gjør jobben med å klare cuten på fredag langt mer overkommelig. Han har fire slag å ta igjen for å komme seg på riktig side av cutgrensen.

Da må han i hvert fall begynne å finne fairwayen fra tee: Han traff bare to av dem torsdag.

– Det var ikke bra tee i dag. Det er ikke lett å slå fra roughen. Det var ganske forferdelig fra tee, egentlig. Men jeg kjempet meg tilbake sånn at jeg har mulighet til å gå lavt i morgen og klare cuten og spille videre i helgen, sier Ventura til Eurosport.

Leaderboard