(Oppdatert onsdag kl.08.30: Tirsdagens andre runde ble ikke ferdig på grunn av dårlig vær. Viktor Hovland rakk kun å spille fem hull på en over par, og ligger i skrivende stund på delt fjerdeplass. Kristoffer Reitan er på par etter seks og delt 19. plass. Rapporten under er fra tirsdagens åpningsrunde)

 

Viktor Hovland (Drøbak GK) deler ledelsen med sør-koreaneren Won Jun Lee etter å ha gått Colleton River Plantation Club i South Caroline på fire under par.

U.S. Junior Amateur består av 36 hull slagspill, etterfulgt av seks runder match i sluttspillet. Finalen avgjøres over 36 hull lørdag. Og hvis du lurte på hvor stor denne juniorturneringen er: Det amerikanske TV-selskapet Fox Sports sender live fra de to siste dagene.

For Viktor Hovland kom rundens høydepunkt på det 11. hullet, da han pitchet i fra snaue 30 meter for eagle.

– Jeg er veldig fornøyd med meg selv akkurat nå. Jeg drivet ballen ganske bra og holdt meg i fairway. Jeg scramblet bra, og tok vare på mulighetene mine, sa Hovland til usga.com etter runden. Han spiller sin første USGA-turnering, og sin tredje turnering noensinne i USA. 

Også Kristoffer Reitan (Oslo GK) biter godt fra seg i South Carolina. Han åpnet med en runde på par, og ligger tre slag innenfor kvalgrensen til sluttspillet.

U.S. Junior Amateur-feltet har de fleste av juniorgolfens største navn på startstreken. Blant dem er Cole Hammer, som deltok i U.S. Open på Chambers Bay for en måned siden. Han ligger en over par, fem bak Hovland og en bak Reitan.

Hammer sier banen de spiller på denne uken på er veldig krevende. Banen måler 6 700 meter, og er designet av mannen som er kjent for å gi PGA Tour-spillerne mye hodebry: Pete Dye. Dye har signaturen sin på baner som TPC Sawgrass, Kiawah Island, Whistling Straits, Crooked Stick og Mission Hills.

– Det er veldig, veldig viktig å være tålmodig på denne banen. Den kan banke deg opp hvis du slår på feil sted, sier Hammer.

Følg utviklingen her