Det ble dessverre ikke Viktor Hovlands uke på TPC Scottsdale i Arizona. Med runder på 70 og 72 slag endte 22-åringen på par sammenlagt og delt 68.-plass, ett fattig slag fra helgespill.

Etter å ha startet proffkarrieren med å klare hele elleve cuter på rad har Hovland nå misset cuten i tre av de fire siste turneringene han har spilt.

– Det var ganske mye ræva spill, rett og slett. Jeg traff ikke alt for mange fairwayer, men det var mest jernspillet som kostet en del. Jeg misset mange greener, og så var ikke nærspillet der heller, så det ble fighting hele veien, oppsummerte en skuffet Hovland runden overfor Eurosports reporter.

(Video: Eurosport/GOLFTV)

Hovland startet sisterunden ett slag innenfor cutstreken, men med tre bogeys på sine første syv hull ble resten av runden en kamp i motbakke. Han svarte med dagens første birdie på hull 8, tapte det slaget med bogey to hull senere, men tente liv i håpet med to birdies på de neste seks hullene, inkludert det berømte stadionhullet 16.

Da Hovland bommet sin birdieputt fra åtte meter på hull 18 skjønte han imidlertid at han sannsynligvis måtte pakke kofferten.

– Det er dritkjedelig. Det er ikke mer å si om det. Men det er mange turneringer igjen i året. Det er bare å jobbe hardt og komme tilbake. Spillet er ikke så langt unna. Det er bare litt irriterende at det er såpass dårlig nå. Men sånn er det, sier Hovland til Eurosport.

På spørsmål om hvor det glapp, sier han at slo for mange dårlige jernslag:

– Det pleier å være en av styrkene i spillet mitt. Med en gang jeg får det på plass, så blir det veldig bra. Men akkurat nå er det ikke akkurat godt nok.

Det bekreftes også av statistikken: Han var som vanlig blant de beste i feltet fra tee, men kun midt på treet på innspillene og blant de dårligste i feltet de gangene han bommet green.

Etter halvspilt turnering er det J.B. Holmes som har overtatt ledelsen i Phoenix med -13 sammenlagt, ett slag foran Wyndham Clark.

For Hovland sin del bærer nå turen vestover til California, til banen hvor han fikk sitt store internasjonale gjennombrudd. Han skal spille AT&T Pebble Beach Pro-Am. Turneringen spilles på de tre banene Monterey Peninsula CC, Spyglass Hill GC og Pebble Beach Golf Links. På Pebble Beach vant han U.S. Amateur sommeren 2018 og satte deretter amatørrekord og 12.-plass i majorturneringen U.S. Open i fjor.

Med andre ord et passende sted å finne tilbake til godformen igjen.