På en dag der 90 av feltets 131 spillere kom seg under par på El Camaleon GC torsdag, måtte Viktor Hovland ta til takke med en skuffende åpningsrunde på én over par.

Dermed hadde han delt 109.-plass som utgangspunkt for fredagens andre runde, tre slag bak cutstreken – men det kunne fort også ha vært mye verre, hadde det ikke vært for Hovlands to avsluttende birdier på åpningsrunden.

Fredag kom akkurat den snuoperasjonen han trengte, og med seks birdies, to bogeys og resten par på scorekortet (67) klatret han hele veien opp til delt 60.-plass i klubbhuset etter runden, ett slag innenfor cutgrensen.

Dessverre dalte navnet hans nedover leaderboardet etter hvert som resten av feltet ute på banen fullførte sine runder, og da dagen var omme, endte han på en bitter 72.-plass – ett slag bak helgespill.

– Runden i dag var mye bedre enn i går. Jeg klarte å senke et par putter tidlig som ga meg momentum, men etter at jeg misset en putt på en halvannen meter på mitt hull 9 og slo neste utslag OB så drepte det litt av flyten min. Jeg gjorde en bra bogey, men jeg visste at jeg trengte å gjøre tre birdies inn, og det stresset meg litt, i stedet for å bare la det skje, oppsummerer Hovland runden til Norsk Golf.

Turneringen har vært preget av veldig lave scorer så langt, og cutgrensen bli hele tre slag lavere enn i fjor. Matt Kuchar leder turneringen på 14 under par.

Bjørnstad om Viktors debut: – Ikke legg for mye press på ham

To birdies på de fem siste

Hovland fikk ikke den starten han ønsket seg fredag med bogey allerede på hans andre hull for dagen, men han kontret umiddelbart med tre birdies på rappen. Med dagens fjerde birdie på hull 8 hadde han plutselig klart å snike seg opp på riktig side av cutstreken, men det slaget tapte han igjen med bogey på hull 10.

Det kunne imidlertid blitt mye styggere: Hovland slo utslaget out-of-bounds, men viste mental styrke med å gjøre birdie på andreballen.

Etter tre strake par visste han at han måtte få noe å skje i innspurten, og det klarte han også. På det 14. par 5-hullet toputtet han for birdie etter å ha truffet greenen på to slag, og på det neste par 5-hullet to hull senere ble det nok en sirkel på scorekortet.

Med par på de to siste hullene kunne han til slutt signere for en overbevisende 67-runde, og med -3 sammenlagt endte han foran navn som Jordan Spieth, Graeme McDowell, Beau Hossler og en rekke andre store navn.

Hovland får mulighet til revansje allerede neste uke. Da bærer turen nemlig videre til Australia for å spille Emirates Australian Open, en samarbeidsturnering mellom den australske PGA-touren og Asian Tour. 

Leaderboard