Ny turnering. Den samme Viktor Hovland.

Bare et par uker etter å ha imponert i Masters-debuten var VIktor Hovland tilbake i aksjon i Big 12 Championship i West-Virginia, sesongens tredje siste collegeturnering – og sannsynligvis også en av Hovlands siste turneringer i karrieren. Der imponerte han på akkurat samme måte som han har gjort i nesten alle collegeturneringer han har spilt det siste året, men denne gangen holdt det dessverre ikke helt inn til seier.

Hovland var i delt ledelse med Hayden Springer før siste runde(-8), og hadde mulighet til å ta sin fjerde collegeseier på syv turneringer (!) denne sesongen. Hovland, som er verdensener for amatører, var storfavoritt før duellen, men det var til slutt Springer på 144.-plass på verdensrankingen som trakk det lengste strået.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland tapte duellen mot Hayden Springer. (Foto: TCU)

Hovland avsluttet med en sjelden runde over par på vanskelige Greenbrier, og med fire bogeys, tre birdies og resten par på scorekortet (71) falt han til syv under par totalt, ett slag bak vinneren Springer.

Hovland endte på andreplass alene, ett slag foran David Ravetto og Cole Hammer på tredjeplass. Sistnevnte var for øvrig spilleren Hovland slo i semifinalen i U.S. Amateur i august i fjor – en match som sikret ham plassen i The Masters.

Under The Masters klarte Hovland å spille fire runder par rad på par eller bedre, og det er nettopp den imponerende stabiliteten hans som har løftet ham opp til toppen av verdensrankingen for amatører. På 20 runder denne sesongen har hele 14 av dem vært på 60-tallet, og hans høyeste score så langt har utrolig nok bare vært på 72 slag.

Selv om det ikke holdt hele veien inn i den individuelle konkurransen, kunne hans Oklahoma State juble over overlegen seier i lagkonkurransen, foran TCU på andreplass og rivalene Oklahoma og Texas på tredjeplass. Fire av spillerne på laget til Oklahoma State endte blant de 15 beste, og dermed befestet de sin status som storfavoritter til å forsvare NCAA-tittelen i Arkansas om en måneds tid.

(Artikkelen fortsetter under)

Oklahoma State vant Big 12 Championship med elleve slags margin. (Foto: OSU)

Hovland er for øvrig ikke den eneste norske collegespilleren som leverer historiske resultater om dagen. Karoline Stormo (Kent State) tok nylig sin femte collegeseier for sesongen. Det har ingen annen norsk spiller klart før henne. Hennes 32.-plass på amatørrankingen er den høyeste plassen en norsk damespiller har oppnådd siden rankingen ble innført i 2007.

Neste turnering for Hovland og co. blir NCAA Regional-kvalifiseringen fra 13. til 15. mai.