Viktor Hovland hadde mulighet til å bli den første spilleren siden Tiger Woods i 2008 til å vinne to uker på rad på PGA- og europatouren. Han startet søndagens avslutningsrunde av DP World Tour Championship ett slag bak teten.

Med en avsluttende 69-runde (-3) måtte han til slutt ta til takke med det tredjeplass med Patrick Reed (-13), to slag bak vinneren Matthew Fitzpatrick som aldri ga fra seg ledelsen etter å ha startet runden med fire birdies på de fire første hullene.

Engelskmannen Fitzpatrick vant ett slag foran sin landsmann Lee Westwood, som vant europatouren sammenlagt for tredje gang.

Viktor Hovland var tydelig frustrert etter å ha misset sin tre meter lange birdieputt på det siste hullet, på en dag der han fikk lite uttelling scoremessig.

– Han har ikke fått noe som helst gratis i dag. Han har hatt noen grove hullkant-ut putter og blitt straffet veldig hardt, konstaterte Joakim Mikkelsen i Viassats kommentatorboks.

Tredjeplassen var verdt 3,8 millioner kroner og er den beste norske plasseringen i en europatour-turnering siden Henrik Bjørnstads andreplass i Hong Kong Open i 2001. Resultatet løfter Hovland fra 15.- til 14.-plass på verdensrankingen, forbi kompisen Matt Wolff.

– Det er litt av en turnering han leverer igjen. Det er en vanvittig prestasjon å følge opp seieren forrige uka med det han leverer her i Dubai. For en gave han er til norsk golfsport! sier Joakim MIkkelsen.

Hovland fikk en knallstart på dagen med to birdies på de tre første hullene, men fikk den gode flyten ødelagt av en bogey på hull 4. På det tidspunktet gikk han fra delt ledelse til å ligge to slag bak, og derfra klarte han aldri å komme tett nok innpå lederen Fitzpatrick igjen. Hovland svarte med front-nines tredje birdie på hull 7, men nok en gang ble den fulgt opp av en bogey rett etterpå.

Back-nine ble startet med to birdies på rad etter to strålende jernslag, men et svakt greenbunkerslag på hull 13 førte til nok et tapt slag for Hovland. Han svarte med å toputte for birdie på det 14. par 5-hullet, men da han misset den to meter lange birdieputten på hull 15, begynte det siste håpet om seier å svinne hen.

23-åringen fulgte opp med en toputt for par fra fem meter på hull 16, en knallsterk par fra fire meter på vanskelige hull 17 etter å ha havnet i greenbunkeren på utslaget, før han misset en kort birdieputt på hull 18 som ville gitt ham tredjeplassen alene.

Hovland mangler nå kun tre europatour-turneringer for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Europas Ryder Cup-lag i september. Hovland tar seg nå en velfortjent juleferie, og neste gang vi får se ham i aksjon igjen, blir Sentry Tournament of Champions på Hawaii 7. januar, der feltet utelukkende består av spillere som vant på PGA-touren i 2019/2020-sesongen.

– Jeg tør nesten ikke tenke på hva han klarer å få til videre i karrieren. Det er bare å begynne å glede seg til 2021, hvor jeg er ganske sikker på at han kommer til å bli den første nordmannen i Ryder Cup, sier Joakim Mikkelsen.

Resultater