Viktor Hovland har vært stabiliteten selv etter at PGA Tour nylig gjorde comeback etter et tre måneder langt korona-avbrekk.

Forrige uke var han feltets beste spiller fra tee-til-green i Detroit da han endte på 12.-plass, hans fjerde topp-25-plassering på rad, noe som sendte ham opp til 42.-plass på verdensrankingen.

Det har imidlertid blitt lite med TV-tid på 22-åringen, der norske golfentusiaster stort sett har måttet nøye seg med noen sporadiske høydepunkter av slagene hans.

Det kommer imildertid til å endre seg i denne ukens Workday Charity Open på Muirfield GC, der Hovland er en av tourens fremhevede grupper som følges slag-for-slag torsdag og fredag på strømmetjenesten GOLF.TV.

Der spiller han med verdenstoer Jon Rahm og fjorårets U.S. Open-vinner Gary Woodland. De slår ut klokken 13.34 norsk tid torsdag og 18.59 fredag.

De øvrige «featured groups» er:

– Justin Thomas, Brooks Koepka og Jason Day

– Patrick Cantlay, Phil Mickelson og Jordan Spieth

– Patrick Reed, Matt Wolff og Rickie Fowler

Featured Groups sendes fra klokken 12.45 til 00.00.

Som topp-50 på verdensrankingen kan Hovland velge og vrake i hvilke turneringer han spiller fremover. Kristoffer Ventura, som har vist gryende form den siste tiden og imponerte med 21.-plass forrige uke, står på sin side på reservelisten i Ohio og ser ikke ut til å komme med i turneringen.

Viktor Hovland skal også spille neste ukes Memorial Tournament  i Ohio. Deretter planlegger han en liten turneringspause før den travle sesonginnspurten.