«Han er den beste med putteren som golfsporten noensinne har sett!».

Ordene kommer fra en panegyrisk Per Haugsrud i kommentatorboksen til Viasat.

Selv om vi skal være forsiktige med å konkludere med det samme, hersker det liten tvil om at få i golfhistorien har hatt en så rødglødende putter som Jordan Spieth hadde denne uken.

Søndag rodde han i land seieren på Augusta National, og vant til slutt med seks slags margin over Justin Rose og Phil Mickelson – som på oppløpssiden begge ble henvist til tilskuerplass i The Jordan Spieth Show.

 Spieth startet dagen med en luke på fire slag, men hver gang Rose yppet seg klarte 21 år gamle Spieth å rykke fra igjen. 

Oppskriften var den samme som de tre andre rundene: Et gudegitt nærspill og nerver av stål.

(Blogg: Joakim Mikkelsen deler sine erfaringer fra collegetiden og Jordan Spieth)

Før Masters-uken har det vært mye snakk om hvordan long-hitterne dominerer touren i stadig økende grad. Spieth viser på sin side at god putting aldri går av moten.

Tiger-verdig rekord

Med sin andre strake 70-runde endte han 18 under par, og tangerte med det turneringsrekorden Tiger Woods satte på Augusta tilbake i 1997, da banen var langt kortere.

Spieth sine 28 birdies totalt er ny Masters-rekord, og han blir samtidig den første spilleren som går fra å lede turneringen fra start til slutt – uten å dele ledelsen med noen annen, siden Raymond Floyd i 1978. 

Han er med sine 21 år og 9 måneder nå tidenes nest yngste majorvinner for herrer, kun et halvt år eldre enn Tiger Woods var da han vant i 1997.

Når den offisielle verdensrankingen oppdateres mandag morgen, har Spieth kun ett annet navn over seg på listen: Rory McIlroy.

Det er en grunn til at jeg har så høyt hårfeste. Dette er stressende!

Jordan Spieth

Dermed er den samlede alderen på verdens to beste golfspillere 46 år!

Hvem var det som sa gammelmannssport?

Amerikansk golfsport har ventet på sin «frelser» nå som Tiger er godt inne i back nine av sin karriere . Det virker stadig mer sannsynlig at Jordan Spieth er svaret på deres bønner.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det er den mest utrolige uken i hele mitt liv. Dette er så stort som det går an å få det i sporten vår. Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg er fortsatt i sjokk, sier Spieth.

(Video: Se 14 år gamle Jordan Spieth prate om Masters-drømmen!)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MASKIN: Jordan Spieth beviste at god putting aldri går av moten. (Foto: Getty Images)

Ingen svakheter

Skulle man tro TV-bildene, hadde Spieth nærmest hvilepuls i det han rullet i putt etter putt for å opprettholde hvileputen på toppen av leaderboardet. Men på innsiden av Under Armour-capsen kokte det.

– Det var veldig nervepirrende. Jeg trodde i dag kom til å føles litt lettere. Det gjorde det ikke. Jeg hadde ikke en god nattesøvn, røper Spieth.

– Det er en grunn til at jeg har så høyt hårfeste. Dette er stressende!

Det ble tidlig klart at det var kun Justin Rose og Phil Mickelson som var de eneste realistiske utfordrerne på søndagens fjerderunde. De møtte imidlertid sin overmann. Eller overgutt, kan man vel si.

– Jeg hadde tatt i mot 14 under par på starten av uken. Jeg ble rett og slett utspilt, sier den tredoble Masters-vinneren Phil Mickelson, som avslutter med å gi det beste komplimentet man kan få fra en med 42 PGA Tour-triumfer og fem majors på samvittigheten:

– Han har ingen svakheter.

Verdensener Rory McIlroy var glad for at det var nettopp Spieth som stakk av med seieren.

– Det er enormt imponerende. Det er bra å kunne starte majortellingen på et så tidlig punkt i karrieren. Det er herlig å se, og veldig bra for golfsporten. Jeg er sikkert på at det kommer til å komme mange fler, sier Rory som avsluttet med en 66-runde, feltes laveste score søndag.

Han kom seks slag til kort i jakten på sin tredje strake major, og den eneste som gjenstår i samlingen.

Jordan Spieth har allerede blikket rettet mot neste år. Like etter at Bubba Watson hadde hjulpet han å få armene inn i sin nye grønne jakke, ble Spieth spurt om hva som er hans neste målsetning. 

– Jeg vil gjøre som Bubba. Jeg vil vinne to Masters!

 

(Hvem av de to på toppen av verdensrankingen tror du kommer til å ende opp med den beste golfkarrieren – Jordan Spieth eller Rory McIlroy? Diskuter i kommentarfeltet under!)

 

Resultater The Masters