Årets PGA Championship var et begivenhetsrikt og underholdende mesterskap fra start til slutt.

Den spektakulære Whistling Straits-banen fikk vist seg fra sin beste side i perfekte spilleforhold, og har høstet lovord fra både spillere og golfmedier verden over.

Med Jason Day og Jordan Spieth i lederball var det heller ingenting å si på dramatikken, og de unge stjerneskuddene leverte varene så det holdt. Scorene var betydelig lavere enn det vi er vant til å se i majors, uten at dette på noen måte gikk utover turneringens kvalitetsstempel.

Australske Jason Day har vært en av verdens aller beste spillere i flere år, men da han stilte til start denne uken hadde han ennå ikke vunnet en av de de fire største golfturneringene i verden.

I årets siste major spilte han imidlertid bunnsolid fra første stund, og viste enorm ro på finalerunden selv om flere store navn pustet ham i nakken hele veien. Hans totalscore på 20 under par var ny rekord i majorsammenheng, og sannsynligvis er dette en rekord som vil bli stående i lang tid fremover.

– Dette er en helt utrolig følelse, og det er vanskelig å ikke bli emosjonell. Helt siden jeg var ung har jeg drømt og dette, og det har vært en lang reise med mange nesten-seire. Jeg kan ikke tro at jeg står her som seierherre i en majorturnering nå, sa en tydelig rørt Day i sin seierstale.
 

jason day jordan spite
STJERNEDUELL: Det unge fenomenet Jordan Spieth (i bakgrunnen) spilte nok en gang fremragende i en majorturnering, og selv om Jason Day ble for sterk denne gangen vil den unge amerikaneren nå innta toppen av verdensrankingen. (Foto: Getty Images)

22 år gamle Jordan Spieth fortsetter å imponere, og er i ferd med å levere en av de beste sesongene i PGA Tourens lange historie.

Med seire i både The Masters og US Open, i tillegg til andreplasser i både The Open og ukens mesterskap i Wisconsin, har han nå vippet Rory Mcilroy av tronen som verdens beste golfspiller.

Selv om Spieth ikke maktet å holde følge med Day mot slutten i PGA Championship, viste han seg nok en gang som en av sportens aller fremste gentlemen. Ved flere anledninger ga han Day tommelen opp og gratulerte gode slag, og i tillegg til de fremragende resultatene er nok denne fantastiske sportsånden en av hovedårsakene til den unge texanerens enorme popularitet.

Mens Spieth endte 18 under par og tok andreplassen alene, endte Mcilroy på 17. plass med ni under par. Dette var høyst godkjent av den unge nord-iren, som gjorde turneringscomeback etter et klønete skadeavbrekk denne uken. Mcilroy skadet som kjent ankelen i en vennskapelig fotballkamp tidligere i sommer, og måtte stå over The Open Championship for å drive rehabiliterende trening.

Det var lenge uvisst om Mcilroy i det hele tatt skulle spille denne uken, så omstendighetene tatt i betraktning var dette en solid prestasjon. Når Spieth fortsetter å blande seg inn i toppen uke ut og uke inn, er det imidlertid bare det beste som er godt nok for å beholde plassen på toppen av verdensrankingen.

Branden Grace hadde en god uke på jobben, men heller ikke han klarte å matche seierssultne Day på Whistling Straits. Sørafrikaneren tok tredjeplassen alene, fem slag bak vinneren. På plassen bak fulgte engelskmannen Justin Rose på en ensom fjerdeplass.

Tiger Woods var aldri i nærheten av teten, og misset cutten med to slag. I motsetning til de fleste superstjernene planlegger Woods å spille den «lille» turneringen Wyndham Championship kommende uke

LEADERBOARD