Etter å ha startet matchspillet i B-puljen med tap mot Irland etterfulgt av seier mot Østerrike fredag fortsatte jentene i Spania den positive trenden i siste match mot Belgia.

Duoen Silje Torvund Ohma og Celine Brovold Sanne, Mia Sandtorv Lussand og Mine Othilie Riis Lied sørget for poengene da Norge vant 3-2 og kapret 12.-plassen.

Scorer

Gutta som konkurrerte i Frankrike, avsluttet dessverre med tap 2-3 mot Østerrike. Foursome-partnerne Tom Røed Karlsen og Alexander Settemsdal samt Bård Bjørnevik Skogen i single stod for Norges poeng.

Scorer

(Artikkelen fortsetter under)

 

Dette var lagene

Jenter:

Live Hope (Byneset)

Celine Brovold Sanne (Asker)

Silje Torvund Ohma (Fana)

Karen Klubben (Fana)

Mia Sandtorv Lussand (Fana)

Othilie Lied (Fana)

 

Gutter:

Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland)

Herman Wibe Sekne (Oslo)

Sander Akeren (Oslo)

Michael Mjaaseth (Oslo)

Alexander Settemsdal (Nøtterøy)

Tom Røed Karlsen (Nøtterøy)

– – – 

Dag 4

De norske lagene slo tilbake i lag-EM

Etter å ha startet B-sluttspillet med tap torsdag slo både jente- og guttelaget til Norge tilbake i lag-EM i Spania og Frankrike fredag.

I jentenes innledende slagspill-kvalifisering i Spania endte Norge på 14.-plass av 18 lag sammenlagt, 36 slag bak de åtte lagene i A-puljen, som skal kjempe om edelt metall.

Torsdag møtte de norske jentene Irland til duell i B-kvartfinalen. Det ble dessverre en forglemmelig affære. De tapte fem av fem matcher, og måtte dermed sikte mot 12.-plass.

Det har de fortsatt mulighet til etter at de slo Østerrike 3-2 fredag. Duoen Silje Torvund Ohma og Celine Brovold, Mia Sandtorv Lussand og Live Hope stod for Norges poeng.

Lørdag møter Norge Belgia i kampen om 12.-plassen.

(Artikkelen fortsetter under)

Scorer

Også de norske guttene slo tilbake fredag etter å ha startet sluttspillet med tap torsdag. I den nordiske duellen mot Island vant Norge 4-1, etter poeng fra Alexander Settemsdal og Tom Røed Karlsen i foursomes, og singelpoeng til Herman Wibe Sekne, Michael Alexander Mjaaseth og Bård B. Skogen.

Norge møter Østerrike til den avsluttende duellen om 13.-plass lørdag.

Scorer

 

– – –

Dag 3

Norge startet sluttspillet med tap

Både jente- og guttelaget til Norge i lag-EM i Spania og Frankrike røk på tap i kvartfinale-matchene i B-puljen.

I jentenes innledende slagspill-kvalifisering i Spania endte Norge på 14.-plass av 18 lag sammenlagt, 36 slag bak de åtte lagene i A-puljen, som skal kjempe om edelt metall.

Torsdag møtte de norske jentene Irland til duell i B-kvartfinalen. Det ble dessverre en forglemmelig affære. De tapte fem av fem matcher, og må nå sikte mot en 12.-plass.

– Irland var utvilsomt bedre enn oss som lag i dag. De var mer stabile, og gjorde færre feil. Vinden gjorde det nok en gang vanskelig, og de irske jentene håndterte forholdene bedre enn våre. Nok en lærerik opplevelse, oppsummer Team Norway-coach Geoff Dixon dagen.

Norge møter Østerrike på fredag. Følg utviklingen her.

Blant guttene ble det en mer jevnspilt match mot Portugal, men også her måtte Norge til slutt gi tapt. Bård B. Skogen og Tom Røed Karlsen stod for Norges poeng da det ble tap 3-2. Nå venter en nordisk duell mot Island på fredag i jakten på en 13.-plass.

Leaderboard

 

– – –

Fra dag 2

Norge til B-puljene i lag-EM for juniorer

Verken jente- eller guttelaget klarte å ta seg til A-puljen i lag-EM i Spania og Frankrike. Dermed er 9.-plass det beste de norske lagene kan håpe på.

I jentenes innledende slagspill-kvalifisering i Spania endte Norge på 14.-plass av 18 lag sammenlagt med en totalscore på 76 over par, 36 slag bak en plass i A-puljen.

Mine Othilie Riis Lied endte best av de norske jentene i den individuelle konkurransen på delt 39.-plass med +10 totalt etter å ha forbedret spillet sitt med åtte slag fra første- til andrerunden. Hennes 73-runde onsdag var feltets 10. laveste score.

– Det var lettere spilleforhold i dag. Det var en bedre prestasjon av de norske i dag, men det samme var tilfellet for de fleste andre lagene også, forteller Team Norway-coach Geoff Dixon.

Nå venter Irland i første match i B-puljen torsdag. Du kan følge utviklingen her.

(Artikkelen fortsetter under)

På guttesiden måtte Norge ta til takke med en 12 plass i kvalifiseringen (+41), 18 slag bak en billett i A-puljen. Bård Skogen, Norges beste juniorspiller, leverte best av nordmennene individuelt med +5 totalt og delt 32.-plass.

Norge starter matchspillet mot Portugal torsdag morgen. Scorene underveis kan du se her.

– – –

Dag 1

Tøff norsk EM-start: – En øyeåpner for spillerne

Første dag av lag-EM for gutter og jenter ble en virkelighetssjekk for de norske lagene.

Tirsdag startet de to innledende kvalifiseringsrundene til European Girls og Boys Team Championship i Spania og Frankrike. Det ble en utfordrende dag for de norske lagene, som begge ligger utenfor den viktige topp-8-plasseringen som gir en plass i A-puljen i torsdagens matchspill.

På jentesiden må Norge ta til takke med en 14.-plass sammenlagt med en totalscore på 47 over par, 29 slag bak topp-8.

I den individuelle konkurransen er Mia Sandtorv Lussand best av de norske spillerne på delt 29.-plass, fire over par, ti slag bak lederen Paul Schulz-Hanssen fra Tyskland.

Team Norway-coach Geoff Dixon beskriver den første runden som en øyeåpner for mange av jentene.

De er ikke vant til å teste seg i slike forhold og mot et slikt felt. Det ble rett og slett for tøft for noen av dem. Det ble veldig vanskelige spilleforhold utover dagen, og det syntes på scorene, sier Dixon til Norsk Golf.

Han minner imidlertid om at jentene ikke underpresterte veldig dag 1. Hvis man summerer handicapet til spillerne, er de på papiret det 13. beste laget i feltet og har dermed status som «underdogs».

– Jeg håper jentene klarer å ta turneringen som den lærerike opplevelsen den er. Den gir et bra innblikk i hva som kreves av dem internasjonalt. Og det er viktig å huske på at tre av spillerne på laget vårt er fortsatt under 16 år, sier Dixon.

Leaderboard jenter

På guttesiden står Norge med seks EM-medaljer totalt, men regnes ikke blant forhåndsfavorittene i år.

Etter første runde deler de 11.-plassen på 27 over par, og har dermed en  høyst overkommelig luke på ni slag opp til topp-8.

De må imidlertid også vokte seg i motsatt retning. De har kun fem slag ned til plassene som gir nedrykk til andre divisjon neste år (hos jentene er det kun én divisjon, og dermed ikke ned- og opprykk journ. anm).

(Artikkelen fortsetter under)

Individuelt er Tom Røed Karlsen best av de norske gutta på delt 30.-plass, tre over par, syv bak toppen av leaderboardet. Bård Bjørnevik Skogen, Norges beste juniorspiller, har imponert stort på Srixon Tour i år med historiske fire seirer på rad, men slet i åpningen med en runde på fem over par og delt 45.-plass.

Leaderboard gutter