Jentene sikret pallplassering i Spania

Det norske damelaget klatret til en sterk tredjeplass i den prestisjetunge European Nations Championship i Spania.

Celine Borge (Vestfold GK) ble beste norske spiller på delt 7. plass (+17), seks bak vinneren Chloe Salort fra Frankrike.

Bak Borge fulgte Sola GKs Franziska Sliper på delt 16. plass (+27), mens Losbys Karoline Lund endte ytterligere fem slag bak på 22. plass.

Det var nok til en sterk 3. plass sammenlagt, ni bak vinnerlaget til Nederland. De norske damene endte på 6. plass i samme turnering i fjor.

På herresiden måtte Norge ta til takke med femteplass, til tross for at de kjempet helt i toppen etter første runde. Kristoffer Reitan (Oslo GK) delte 10. plassen på +12 og forbedret dermed sin 14. plass fra fjoråret. Waliseren Jack Davison vant turneringen på fem under par. Han var en av bare to spillere i det 72 mann store feltet som endte under par.

Lederen etter første runde, Markus Braadlie (Miklagard GK), endte til slutt på 13. plass (+13), mens Kenneth Johansson (Østmarka GK) fulgte enda et slag bak på 15. plass. Ruben Pettersen (Stavanger GK) avsluttet på 55. plass, 29 over par.

European Nations Cup startet opp i 1970, og turneringen har blitt vunnet av flere store navn, blant andre Padraig Harrington, Rory McIlroy, Francesco Molinari og Carlota Ciganda har alle vunnet én gang, mens Sergio Garcia og Maria Hjort vant i sin tid to år på rad. Det året Rory McIlroy vant, slo han for øvrig Marius Thorp i omspillet.