Det er ikke nødvendigvis slik at det er den som slår sist som slår best.

I hvert fall ikke i Canada.

-5 etter 6

Jhonattan Vegas (32) startet og avsluttet sin finalerunde på fantastisk vis. Birdie på fem av de seks første hullene, samt birdie på de tre siste, var til slutt nok til å stå igjen som den, på forhånd, utenkelige vinneren av RBC Canadian Open.

– Jeg må si jeg er overrasket over at ingen andre nådde -12, med så mange toppspillere i feltet. Men noen ganger må man ha flaksen på sin side, sier Vegas på pressekonferansen.

Noen ganger må man
ha flaksen på sin side

På mange måter er RBC Canadian Open betegnende for Vegas’ siste år på PGA Touren. En trøblete start, men med en fantastisk avslutning.

– Utrolig! Utrolig! Fra der hvor jeg startet denne sesongen, uten å ha full spillerett. (…) Jeg visste at det kom til å bli et tøft år på touren, sier en følelsesladd Vegas til pgatour.com.

Vegas’ første, og inntil nå eneste, seier på PGA Touren kom i 2011. Tiden etterpå har vært vanskelig og skadepreget. De mange utfordringene har lært Vegas å sette pris på belønningen.

– All motgangen har fått meg til å forstå hvor mye jeg vil være med her, og hvor mye jeg må arbeide for å få det til.

Bare to slag skilte de åtte beste.

Den første skal bli den siste

Luke List gikk ut som sistemann i lørdagens lederball. Med 77 slag raste han 28 plasser på resultatlista. Så, på søndag, gikk Brandt Snedeker og Jared du Toit ut i lederballen. Begge to endte sine runder på 71 slag, og falt til sammen 11 plasser.

Bakfra kom en venezuelaner med ingenting å tape, og med alt å vinne. Fem birdier på de seks første hullene mer enn antydet at her kunne noe stort være i gjære.

Til slutt endte Jhonattan Vegas’ kanonrunde på 64 slag og -12 totalt.

Én etter én tuslet de øvrige spillerne slukøret inn i klubbhuset: Alle hadde de kastet bort ledelsen de hadde til Vegas.

Ikke mange hadde regnet med Jhonattan Vegas i søndagens tetkamp. (Foto: Getty Images)

Spenningen utløst

Til slutt var det bare Brandt Snedeker som stod i veien for Vegas’ andre seier på PGA Touren. Snedeker, som før runden hadde fem slags forsprang til Vegas, måtte chippe i for eagle fra bunkeren på hull 18 for å sikre omspill.

Det er så mange følelser som surrer rundt i hodet mitt akkurat nå

Det greide han ikke. 

Etter halvannen times venting kunne Vegas endelig slippe jubelen løs.

– Det er så mange følelser som surrer rundt i hodet mitt akkurat nå. Det er jo dette man trener for, sier den nybakte pappaen.

På pressekonferansen dedikerte Vegas seieren til hjemlandet Venezuela.

Les også: Klart for oppgjørets time. Dustin
Johnson v Luke List. Hvem slår lengst på PGA Touren?

God uttelling

Vegas vant ikke bare Canadian Open, han sikret seg også den siste ledige plassen i neste ukes major, PGA Championship, samt inngangsbillett til US Masters i 2017.

Snakk om uttelling!

Jon Rahm, Dustin Johnson og Martin Laird delte andreplassen, ett slag bak venezuelaneren.

Leaderboard RBC Canadian Open