Johansson var bare greit fornøyd etter torsdagens åpningsrunde på fire under par, der han følte at nesten ingen putter gikk i. Fredag fikk pipen en helt annen lyd for den 19 år gamle kraftpluggen, som klinket til med banerekord på 65 slag (-7). Det sendte ham til toppen av leaderboardet med en ledelse på seks slag over Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK).

Les også: Alt du trenger å vite til NM på Atlungstad

Under «moving day» lørdag gikk Johansson under par for tredje dag på rad. 71-runden var likevel ikke nok til å hindre Sandvoll i å krympe luken med to slag. Mens Johansson gjorde fire birdies, tre bogeys og resten par, noterte Sandvoll seg for fire birdies og en bogey på vei til sin 69-runde.

Johansson og Sandvoll ligger henholdsvis tolv og åtte under par før søndagens fjerde og avgjørende runde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Mjeldheim Sandvoll starter søndagens siste runde fire slag bak lederen Kenneth André Johansson. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Derfra følger tre slag ned til trioen som deler tredjeplassen, Ruben Pettersen (Stavanger GK), Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) og Mikkel Antonsen (Drøbak GK).

Kenneth André Johansson er en av Norges aller lengstslående spillere. Når han klemmer til, har svinghastigheten hans med driveren blitt målt til rundt 220 kilometer i timen – betraktelig raskere enn navn som Dustin Johnson og Rory McIlroy.

Spiller jeg som jeg pleier, bør jeg ha en god sjans til å vinne

Kenneth Johansson

Men Østmarka-spilleren kan mye mer enn å slå langt, noe han har vist på Atlungstad så langt. 

Les også: Stormo og Lund deler ledelsen i NM

– Spiller jeg som jeg pleier, bør jeg ha en god sjans til å vinne, sa Johansson til Norsk Golf tidligere denne uken. På de første tre rundene har han gjort solide 19 birdies, flest i hele feltet.

Johansson, som nettopp ble ferdig på videregående skole, har hatt en god første halvdel av sesongen med én seier, én tredjeplass og en fjerdeplass på de tre Srixon Tour-turneringene han har spilt. Dersom han holder hele veien ut til søndag, vil det bli hans andre seier i Norgescup-sammenheng. Den første kom på hjemmebane på Østmarka i fjor sommer.

(Les også: Portrett av Kenneth i VG+: Fryktet kreftdød, nå er Kenneth raskere enn verdensstjernene)

Johansson regnes for å være en av favorittene til å vinne denne uken. Ettersom årets NM kolliderer med en rekke turneringer internasjonalt, uteblir alle tour-proffene og de tre beste amatørene på Atlungstad. Det åpner døren for mange håpefulle, unge spillere.

Det er ventet at kampen om kongepokalen vil bli avgjort cirka klokken 15.00 søndag.

Leaderboard