Kun ett slag skilte de tre beste herrene da årets siste norgesmesterskap – Garmin NM Mid-amatør – ble spilt på Hakadal golfklubb, i Nittedal kommune.

Det var til slutt oslospilleren Petter Enger som tok hjem norgesmesterskapet, for tredje år på rappen. Etter to runder over to spilledager vant Enger ett slag foran Joachim Aslaksen (Vestfold golfklubb) og Stian Lund (Miklagard golfklubb), som sørget for spenning til siste slag var slått.

» Kjendisduell avgjort på siste hull: – Jeg tenkte på det hele lørdag kveld

Mannen å slå

Lund var mannen å slå etter første dag. Lørdagens 69-runde holdt til to slags ledelse, men det skulle vise seg ikke å være nok på de lynraske greenene på Aas gård. Mens Lund ikke satte en eneste birdie på den vanskelige ut-sløyfa, men ni på innrunden, var Enger jevnheten selv med to runder på 71 slag begge dager (-2 totalt).

– Føler jeg lar denne går fra meg sånn totalt sett, men når Petter vinner sin tredje på rad så er det kulere enn at jeg hadde vunnet min første, sier Lund til Norsk Golf etter at tredjeplassen er et faktum.

– Var det nervene om sviktet?

– Null nerver. Følte jeg hadde kontroll over hele situasjonen. Ett dårlig bunkerslag og en treputt på hull 14 snudde alt. Jeg kan ikke skylde på nervene, mer ferdighetene dessverre.

Hull 18 er signaturhullet på Hakadal golfklubb. (Foto: Erik Eikebrokk)

– Ekstrem spinn

Vanskelighetsgraden mellom de ni første og de ni siste hullene var markant, noe flere av spillerne påpekte. Også resultatlista viser helt tydelig at det var lettere å score lavt på de siste ni hullene.

– Kanskje Norges hardeste fairwayer som var bra. Veldig bra greener og meget raske greener med til tider ekstrem spinn, sier Lund.

NM Mid-amatør er en turnering for amatørgolfere over tretti år. Blant deltagerne var blant andre tidligere landslagskaptein og Champions league-vinner i fotball, John Arne Riise (Holtsmark golfklubb), og tidligere skihopper Daniel Forfang (IL Tempo golfklubb).

Daniel Forfang og John Arne Riise utkjempet sin egen «kjendisduell» i Hakadal. (Foto: Erik Eikebrokk)

» Underveis i lørdagens runde uttalte Forfang (hcp 0,1) at hvis han ble slått av Riise (hcp 4,1), skulle han gjøre ekstreme endringer i golfutstyret før 2021-sesongen

Trippel Bolme

Det var ikke bare i herreklassen der vinneren vant for tredje år på rad. I dameklassen sikret også June Bolme (Losby golfklubb) seg et hattrick av NM-titler. Bolme vant med to slag foran sin nærmeste – bokstavelig talt – konkurrent, søster Karine, etter at sistnevnte rotet bort seieren på de siste hullene.

Jannicke Nielsen Bakken (Oslo), June Bolme og Karine Bolme. (Foto: Privat)

Til sammen 121 spillere deltok i turneringen.

Det ble også konkurrert i en klasse for spillere mellom 20 og 30 år. I herreklassen vant Sverre Gjerde Haugervåg (Bergen golfklubb). I dameklassen under 30 vant Magnea Helga Gudmundsdottir (Kongsvingers golfklubb).

Leaderboard NM Mid-amatør