Krogh hadde kniven på strupen før fredagens avslutningsrunde på Frilford Heath utenfor Oxford i England.

Krogh kom greit i gang med turneringen med runder på 72 og 71 slag tirsdag og onsdag, og lå på dette tidspunktet oppe på 17.-plass, innenfor topp-20-plasseringen som sikrer avansement til andresteget i starten av november. Dessverre gikk han torsdagens runde på 74 slag, to over par, og med +1 sammenlagt startet han sisterunden på 31.-plass. Han hadde to slag å ta igjen før sister runde. Det klarte han – og det så til de grader!

Krogh leverte en bogeyfri runde på seks under par, hans beste runde denne uken med fem slags margin, og klatret opp til -5 sammenlagt og fjerdeplass. Dermed lever håpet om en Europatour- eller Challengetour-kategori fortsatt.

– Det var en stabil og bra dag! Jeg gjorde ingen feil og hadde gode birdiemuligheter på hvert hull. Jeg visste før runden at jeg måtte spille dag, men jeg følte ikke noe særlig press, sa Krogh til Norsk Golf etter runden.

Krogh lå oppe i tetstriden etter åpningsrunden av forrige ukes Challenge Tour-turnering i Spania, men slet seg gjennom ryggsmerter på andrerunden og misset til slutt cuten. Ryggen var en joker også denne uken.

– Jeg følte spillet mitt har vært stabilt noen dager, så jeg var mest spent på ryggen egentlig. Spillet er blitt mye mer stabilt sammenliknet med tidligere i sesongen, men jeg har fortsatt mye å gå på. Nå blir det en ukes hvile før hardtreningen frem mot steg 2 starter.

Krogh har slitt på Challenge Tour denne sesongen, og hvis det ikke går veien i kvalifiseringen, må han ta turen tilbake til Nordic League neste sesong. 

Anders Kristiansen (Borregaard GK) avsluttet turneringen med en fin runde på én under par. Dessverre startet han runden på 58.-plass, og han måtte til slutt ta til takke med 49.-plass (+5), syv slag bak avansement. Nå ser det ut til å bli Nordic League-spill på østfoldingen neste år.

Frem til denne uken hadde Q-School vært en nitrist affære sett med norske øyne. Av de ni nordmennene som har stilt opp, klarte ingen av dem å avansere. Aksel K. Olsen, Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Anders Ellingsberg og Vetle Marøy røk ut for tre uker siden. Uken etter kom Henrik Bjørnstad og Jarand Ekeland Arnøy til kort, mens forrige uke var det Torbjørn Johansen og Kevin André Wright som måtte reise slukøret hjem.

I andresteget i starten av november blir det imidlertid flere norske håp. Der får Johannessen selskap av Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen og Jarand Ekeland Arnøy.