25-åringen fulgte opp torsdagens åpningsrunde på 69 slag med en 66-runde fredag, og med ni under par sammenlagt deler Ventura nå 12.-plassen, ett slag bak topp-10 og seks slag bak lederen Sam Burns fra USA.

Ventura startet dagen med birdie etter å ha slått et nydelig innspill fra 155 meter i roughen til tre meter fra hullet. Dagens andre birdie kom tre hull senere etter nok et bra innspill fra 150 meter. Dessverre forduftet de to tjente slagene på et blunk da utslaget hans på sitt sjette hull for dagen gikk rett i vannet, noe som resulterte i en dobbeltbogey.

Da brettet Ventura opp ermene, og derfra og inn skulle det ikke bli noen flere tapte slag på norsk-mexikaneren.

Ventura rullet i en birdie fra fire meter rett før runding på det 18. hullet, hans niende for dagen, fortsatte med birdie på hull 3 etter nok et strålende innspill, før dagens høydepunkt kom med eagle på hull 5 etter at han senket putten sin fra litt over syv meter.

Etter to par på rad avsluttet Ventura birdie-birdie, og med 66 slag på scorekortet plasserte han seg i angrepsposisjon før helgens avgjørende runder.

Selv om det lange spillet til Ventura var langt bedre på fredagens runde enn torsdag, er det nærspillet han kan takke for sin gode plassering så langt. Mens han rangeres som feltets 57. beste spiller fra tee-til-green, det vil si utslag og innspill, har han vært best av alle rundt greenene og sjette best i feltet med putteren.

Vi minner om at Venturas beste plassering i PGA Tour-sammenheng er 18.-plassen i Shriners Hospitals for Children Open i oktober 2019. Han står med tre topp-20-plasseringer i PGA Tour-karrieren så langt.

NB! Viktor Hovland har tatt seg en friuke og lader opp til neste ukes U.S. Open på Winged Foot i New York.

Leaderboard