Viktor Hovland var på vei i full fart oppover leaderboardet da katastrofen inntraff med en kvadruppelbogey på hull 18 på fredagens andrerunde på Concession GC i Florida, som forvandlet den potensielle 65-runden hans om til en 69-runde.

Dermed var det en hevnlysten 23-åring som pegget opp på første tee lørdag ettermiddag, og Hovland brukte ikke lang tid på å ta tilbake de tapte slagene fra dagen før.

Han åpnet birdiekontoen med en toputt fra fem meter på hull 3, før han innkasserte en ny birdie på hull 5 etter å ha slått innspillet fra 110 meter til to meter fra flagget.

Drøye 20 minutter senere kom dagens store høydepunkt da han slo en mesterlig pitch fra vanskelig lie i roughen fra 40 meter på det syvende par 5-hullet og ballen rullet rett i koppen for eagle – og vipps var Hovland tilbake i tetstriden.

 

Birdie-kjøret fortsatte på hull 8 med nok et fantastisk innspill fra 100 meter som la seg rett ved siden av flagget. Hovland var på det tidspunktet fem under for dagen, men så ut til å begynne å tape momentum da han bommet korte birdieputter på hull 9 og 12, etterfulgt av en bogey på hull 13, et par 5-hull som vanligvis pleier å være en god birdiemulighet.

Heldigvis svarte han umiddelbart, og nok en gang var det wedgen han kunne takke: Hovland misset utslaget kort høyre for green, men pitchen fra 25 meter fant veien til hullet, og nok en gang kunne Hovland brette frem sitt smittsomme glis.

– Etter den avslutningen han hadde i går, så er det Viktor Hovland holder på med så langt i dag, kanskje det råeste han har gjort så langt i sin korte karriere! Jeg er tom for superlativer. Målløs, skriver Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad på Twitter (for ordens skyld: ukens turnering sendes på Viasat).

 

På hull 16 ble det en ny fugl på scorekortet til Hovland etter nok et klasse-innspill fra 110 meter som la seg rett ved siden av flagget.

Deretter ble det par på det 17. par 5-hullet, før runden ble avsluttet med en sterk toputt fra 23 meter og par på hull 18 – en forbedring på fire slag fra gårsdagen.

Dermed kunne Hovland signere for en bunnsolid runde på 66 slag, 6 under par. Med -10 sammenlagt deler han nå 7.-plassen, fem slag bak lederen Collin Morikawa fra USA før siste runde.

Hovland har vært i imponerende form de siste ukene og står med 5.-plass, 2.-plass, 31.-plass og 1.-plass som sine siste resultater på PGA-touren og har klart 20 cuter på rad – nest flest av alle på touren. På grunn av det lille og eksklusive feltet i WGC-turneringene var det ikke noen cut denne uken.

Leaderboard