28-åringen var ikke kvalifisert til å spille ukens europatour-turnering i Malaysia, og ble dermed værende i Sør-Afrika, hvor han har oppholdt seg de siste to ukene. 

Kofstad har mistet store deler av de to siste sesongene med en skade i ryggen, og turneringsformen har kanskje ikke så overraskende vært litt rusten på starten av året. Dermed var friuken på europatouren en gylden muligheten til å bruke tiden på sør-afrikanske Sunshine Tour for å komme tilbake i rytmen.

Etter å ha åpnet europatour-sesongen med to missede cuter, viste den tidligere Challenge Tour-vinneren endelig gode gamle takter igjen denne uken.

Kofstad, som delte fjerdeplassen før søndagens avslutningsrunde, rundet av uken med fire birdies, en dobbelbogey og en bogey. Med -1 på scorekortet endte han 14 under par sammenlagt. Det holdt til en solid 9. plass.

– Jeg spilte fint, traff mange fairwayer og greener, og synes det var bra med -14. Det var deilig å være nervøs og gå i en av de siste gruppene i en turnering igjen!, sier Kofstad til Norsk Golf.

– Har du vært smertefri denne uken?

– Nei, jeg har vært stiv i nakken hele uken, men ryggen føles fin, så må hjem og jobbe med litt greier, forteller han.

Kofstads europatour-kollega, George Coetzee (Sør-Afrika), var blant forhåndsfavorittene til å dra i land seieren. Han innfridde forventningene med en kanoninnspurt av de sjeldne. 

Med birdie-birdie-eagle på de tre siste hullene vant han med ett slag over landsmannen Dean Burmester.

Hele 167 spillere deltok i turneringen. En rekke navn med erfaring fra europatouren var med i feltet – noen også med seiere. I tillegg til Coetzee, var Darren Fichardt, Garth Mulroy, Jaco Van Zyl og tidligere verdensener for amatører, Dylan Frittelli blant de mest kjente navnene.

Neste turnering på europatour-programmet er ISPS HANDA Perth International Open i Australia førstkommende torsdag. Her er Kofstad for øyeblikket nummer seks på reservelisten. Dersom han ikke kommer med her blir hans neste europatour-turnering ikke før i India midten av mars.

– Det blir turnering i India. Perth (kommende ukes turnering journ. anm.) ser vanskelig ut, så blir i Dubai i 24 timer og ser an hva som skjer, men det blir sannsynligvis hjem til Norge, forteller Kofstad.

 

Resultater