Espen Kofstad hadde best utgangspunkt av de to Oslo-spillerne med delt 29.-plass og -2 før søndagens fjerde og avsluttende runde. Der avsluttet han uken på Leopard Creek CC med en runde på to over par, bestående av én birdie, en bogey, en dobbelbogey og resten par. Dermed falt han 13 plasser.

Kofstad gjorde nylig turneringscomeback etter å ha tilbragt nesten hele 2017- og 2018-sesongen på sidelinjen med skade. Han sa til Norsk Golf i helgen at han trenger litt tid på å vende seg til livet på touren igjen, og at han blir litt fortere sliten enn han pleier – spesielt i de ekstremt varme temperaturene som har vært i Malelane denne uken. Men han blir bedre for hver eneste dag.

– Man får et ganske nytt perspektiv på golf når man har vært så lenge skadet som jeg har vært. Jeg bare storkoser meg her ute og setter så utrolig pris på å være tilbake igjen, sa Kofstad.

Også Kofstads klubbkompis Kristoffer Reitan delte 43.-plassen i det som bare var hans andre turnering som golfproff.

Reitan fikk en tung start på avslutningsrunden med dobbelbogey allerede på åpningshullet, men 20-åringen annulerte den med birdies på hull 2 og 6. På back-nine fulgte han opp med to birdies, to bogeys og resten par, og med en runde på par klatret han seks plasser fra der han startet dagen.

Reitan sa på lørdag at han bare er halvveis fornøyd med spillet sitt denne uken, til tross for at han klarte cuten i bare sitt andre forsøk som europatour-proff.

– Jeg ønsker å prestere ganske mye bedre enn jeg har gjort så langt. Jeg er veldig happy med å klare cuten, men det har ikke vært min uke. På den positive siden er det veldig ålreit å se at jeg klarer å henge bra med på dette nivået, selv når jeg ikke har vært i nærheten av å spille min beste golf. Jeg har blitt mye flinkere til å levere gode scorer også på dager hvor jeg sliter litt, og det er en veldig viktig egenskap på denne touren.

Amerikaneren David Lipsky endte 14 under par og vant turneringen med to slags margin. 

Kofstad og Reitans 42.-plass var verdt 8 850 euro.

Nå venter et lite turneringsopphold og juleferie for Kofstad og Reitan før sesongen slår i gang igjen på nyåret. De kommer ikke med i turneringene i Midtøsten i januar, men får muligheten når touren tar turen til Australia noen uker senere.

Espen Kofstad sier det gjenstår å se om han kommer til å prioritere europatouren eller Challenge Tour i 2019.

– Jeg tar det litt som det kommer. Med den kategorien jeg har, er jeg avhengig av å spille bra på starten av sesongen før European Tour har sin re-ranking av kategoriene på våren. Men jeg har et veldig avslappet forhold til hvor jeg spiller. Det bryr jeg meg ikke så mye om, det viktigste for meg er at jeg er tilbake.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) deltok for øvrig også i ukens turnering i Sør-Afrika. Han misset dessverre cuten for tredje gang på rad.