Nordmennene «blåst av banen»: ​– Welcome to hurricane country

I den spanske vinden er Jarand Ekeland Arnøy og Espen Kofstad fortsatt med i kampen om europatourkortet. For to andre nordmenn er jakten avblåst.

Det har vært en dramatisk fjerde spilledag for de fire nordmennene som kjemper for europatourkortet i Spania.

Tatt av vinden

For Espen Kofstad og Jarand Ekeland Arnøy startet det allerede på fredag, da en piskende vind gjorde det umulig å spille golf da ballen ikke ville ligge i ro på greenene. Det førte spillerne inn og ut av banen, og en forvirrende og uoversiktlig resultatliste, der noen hadde spilt ferdig sin runde, mens andre knapt hadde påbegynt sin.

«Jeg kom på golfbanen da det var mørkt og dro da solen hadde gått ned, men rakk likevel bare å spille 11 hull i dag. Med andre ord en dag full av venting,» skriver Arnøy på Facebook lørdag kveld.

Arnøy er den av de norske som har spilt best.

«Etter å ha fullført andre runden på par, befant jeg meg på 3. plass etter to runder. Jeg rakk å spille åtte hull på den tredje runden før det ble mørkt.»

På søndag var det mer av det samme. Arnøy startet tregt og var én over etter fire. Men med birdier på hull 5, 7 og 8 kom han seg til minus to for runden og seks under totalt.

– Ballen ligger ikke i ro

Etter planen skulle tredjerunden fortsette søndag morgen, klokka 08.30, men heller ikke nå spilte værgudene på lag.

– Rakk bare å spille tre hull i dag. Ballen ligger ikke stille på greenen. Har bare gått og ventet i hele dag før vi fikk beskjed om å dra hjem klokka 15:30, sier Arnøy til Norsk Golf.

Da hadde Arnøy spilt ferdig hull 11 på sin tredje runde, og ligger med det -7 totalt. Oppdateringen av resultatlista er stadig like uoversiktlig, men Arnøy ligger trolig på topp 5, og langt innenfor topp 20, som sikrer finalespill om europatourkortet kommende uke. Greier han topp 20, vil han som et minimum ha sikret seg spillerett på neste års Challengetour.

Hurricane country

«Another day in hurricane country,» melder Espen Kofstad på Instagram, søndag formiddag. I løpet av den korte videosnutten er hullflagget i ferd med å bøyes sideveis, og det suser godt i vindkastene.

Kofstad var én av spillerne som rakk å fullføre sin tredjerunde før spillerne ble sendt hjem. Kofstad 73-runde gjør at 32-åringen ligger på 34. plass ifølge resultatlista. Når dette skrives har Kofstad tre slag opp til topp 20, og en plass i Q-school-finalen.

Det betyr at Arnøy og Kofstad først kan spille seg ferdig i løpet av mandag – hvis vinden tillater det.

Omspill for Elias

På ett annet sted i Spania, på Las Colinas, var Elias Bertheussen nær ved å sikre seg plass blant de tjue beste, og finalespill. Trøndernes måtte gjøre birdie på det siste hullet for å ha sjans, og greide det. Men ettersom fem spillere delte 19. plassen, måtte det omspill til for å avgjøre hvem som ble topp 20 og ikke.

Bertheussen tapte dessverre kampen om 19.- og 20.-plassen, og måtte dermed spille om plass på reservelista i stedet, i tilfelle noen trekker seg fra neste ukes finalespill. Trønderen er fra før sikret full spillerett på Challengetouren.

Krogh

Den fjerde og siste nordmannen, Kristian Krogh Johannessen, leverte en fjerderunde på 73 slag på Desert Springs i Almeria. Drammenseren avanserte tre plasser på resultatlista, men det var ikke nok til å kvalifisere seg til finalespillet.

35. plassen betyr at Krogh Johannessen må belage seg på spill på Challengetouren neste sesong.