– Det var deilig å sette den putten. Jeg var ute i mosen etter utslaget, og følte meg ikke helt komfortabel i dag. Det ble en jobberunde, sier Philip Linberg Bondestad etter at scorekortet var signert.

Drøbak-spilleren er på andreplass i Gutter 19-klassen etter runder på 69 og 70 slag på Kragerø GK. Over seg på leaderboarden har han bare klubbkamerat Mikkel Antonsen, som med -3 (69, 68) i sammendraget leder med to slag.

Viktig å henge på

– Joda, vi kjenner hverandre godt. Mikkel er en god spiller som kan gå veldig lavt. Han vil jage birdies hele veien. Det blir viktig å henge på, og aldri miste kontakten.

Bondestad tror det er fordel å starte finaledagen som andremann på resultatlista.

– Jeg liker å jakte litt bakfra. Det føles ofte friere, du kan bare fyre løs. Når du leder, kan du fort få tanker om å safe litt. Og det passer dårlig her i Kragerø. Banen straffer deg nådeløst. Her må du tro og stole på slagene dine, sier Bondestad.

Og han vet hva som gjelder. Vinner han i Kragerø mandag, tar han også hjem Srixon Tour sammenlagt.

– Jeg legger ganske mye i en seier her. Det er poeng å hente på verdensrankingen for amatører. Og sånn sett er det en viktig turnering for meg.

Mandag vil han komme litt tidligere på rangen. Det gjelder å få svingen på plass igjen, kjenne at han kommer riktig gjennom ballen. Så er han klar.

– Jeg må bare prøve å holde koken oppe, gjøre mitt beste. Jeg går for å vinne, forsikrer Philip Linberg Bondestad.

Lussand vil jakte

Også i den eldste jenteklassen venter en jaktklar utfordrer i lederballen.

Mia Sandtorv Lussand (75, 73) har ett slag å ta igjen på Fana-venninnen Silje Torvund Ohma (75, 72). Ledelsen ga hun fra seg på det siste hullet søndag.

– En kjip avslutning, sier Lussand om dobbeltbogeyen på 18.

Selv med +7 og +8 sammenlagt har de to Fana-jentene tre og fire slags luke til resten av leaderboarden.

– Jeg har spilt mange gode runder her i Kragerø, men vi spiller en annen bane i år, sier fjorårsvinner Lussand.

–  Banen spilles i år lengre for jentene, og det ser du også på scorene. Greenene på par 5-hullene er vanskelig å nå på to slag. I tillegg er vinden krevende.

Årets Srixon Tour-finale åpnet i regn og kuling lørdag. Søndag var banen fortsatt lang og tung, og evnen til å tåle noen bogeyer er viktig for å vinne til slutt blant jentene.

– Jeg har ingen bestemt plan for å ta igjen Silje. Jeg må bare spille mitt spill, og holde hodet kaldt. Så får vi se, sier Mia Sandtorv Lussand.

Tre hull ødela

I Gutter 15-klassen leder Emil Børrestuen Herstad fra Losby GK etter runder på 76 og sterke 71 slag. Men også her øyner andremann på lista en mulighet mandag.

– Jeg spiller egentlig kjempefin golf i dag, men tre hull ødelegger, sier Fridtjof Farhang fra Haga GK.

Det hadde han rett i. Etter åtte strake par på front røk unggutten på en kvadruppel-bogey på hull 9. En trippel og dobbel på hull 16 og 18 sendte Farhang ned fra toppen av leaderboarden.

– Jeg slo egentlig gode slag på hull 9, men det er lite å gå på her. Når innspillet traff asfalten, spratt den bare langt inn i skogen.

– Men du er klar mandag?

– I morgen er jeg klar for å jage alt, sier Fridtjof Farhang. – Taktikken er å kjøre på med birdies og vinne.

I jenter 15-klassen leder Henriette Spilling Gjelten fra Losby GK (+17), tre slag foran Pia Eide fra Stavanger GK.

Her er leaderboard og startlister