Da Kristian Krogh Johannessen og Christian Aronsen hadde tre hull igjen å spille av andre runde på Luton Hoo Hotel, Golf & Spa ble Bridgestone challenge stanset på grunn av tordenvær.

Skulle den norske duoen greie å ta seg over cut-grensa når spillet starter opp igjen på lørdag morgen, trengte de mirakuløs hjelp fra oven.

Det fikk de ikke.

Lørdag morgen fullførte Krogh turneringen på +1, mens Aronsen gikk -8. Det var langt bak cut-grensa. Dermed tidlig hjemreise.

Alternativ score

Challenge tour-turneringen spilles med et utradisjonelt scoreformat.

Albratross gir sju poeng. Eagle gir fem. Birdie gir to poeng. Par er null, bogey -1 og double bogey og verre gir -3 poeng.

Med andre ord, golfen er snudd på hodet, og det er om å gjøre å få flest mulig poeng – over par.

Et modifisert stableford-poengsystem legges til grunn for score-utregningen. Foto: EuropeanTour.com

Første runde

Akkurat den måten å føre score på så ikke ut til å passe Kristian Krogh Johannessen spesielt godt. For hadde det vært om å gjøre å være lengst mulig ned på minussida, så hadde drammenseren lenge vært med helt i toppen.

Sagt på en annen måte. Krogh fikk en forferdelig start på turneringen, uten en eneste birdie på de første femten hullene. De tre siste var det derimot lite å si på.

Birdie. Birdie. Birdie.

Likt mellom de norske

På samme score og samme plassering (selv om Aronsen spilte ett slag bedre enn Krogh) ligger den andre norske aktøren. Christian Aronsen leverte et udramatisk scorekort, som stort sett bestod av par, tretten i alt, samt noe blandet tilbehør.

Dermed er også Aron -1 etter første dag. Det holder til 126. plass, delt med Krogh og sju andre.

Det er med andre ord et stykke opp til cut-grensen før andre runde tar til på fredag. Formatet er det samme, men scoren til de norske blir forhåpentligvis helt annerledes.

Annet format – «likt» resultat

Det føres også en tradisjonell score. Den viser at vanlig slagtelling ville ført til tilnærmet samme plassering på leaderboarden. Det er først og fremst ekstremscorer, eagle eller bedre og triple bogey eller verre, som fører til store forskjeller.

Franske Julien Guerrier leder turneringen med +20 poeng. Der nest følger sveitsiske Joel Girrbach med 19 poeng. De to har også tre hull igjen å spille av andrerunden.

Leaderboard Bridgestone Challenge