– Golf er ikke akkurat nasjonalsporten her i Kenya!, ler Krogh på telefon fra hotellrommet sitt, hvor han bor sammen med Espen Kofstad denne uken. 

Torsdag går startskuddet for The Barclays Kenyan Open, årets første turnering på Challenge Tour. Dette er det nest øverste nivået i Europa, der de 15 beste etter årets 28 turneringer kvalifiserer seg til Europa-touren i 2017. På startstreken denne uken står tre nordmenn: Krogh, veteranen Eirik Tage Johansen og Espen Kofstad.

Les også: Kofstad vurderer full sesong på Challenge Tour 

Tage og Kofstad har seks sesonger mellom seg på europatouren. Kofstad er i tillegg den eneste nordmannen som har vunnet Challenge Tour sammenlagt. Krogh sier han skal gjøre det han kan for å lære av de to Team Norway-kollegaene.

– Jeg snakker veldig mye med Espen. Han gir meg mange gode råd, og jeg har fått trent og spilt mye med ham. Jeg har snakket og spilt litt med Tage og. Han har veldig mye erfaring. Jeg spilte med ham i pro-amen i dag. Han er en veldig tålmodig spiller, blir aldri stressa og er ikke redd for å kjøre sitt eget løp.  Jeg skal definitivt forsøke å høste erfaringer fra begge to, konkluderer Krogh.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Krogh vil høste av erfaringene til Espen Kofstad og veteranen Eirik Tage Johansen (t.v.) (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tynn luft

Tirsdagens pro-am-runde var en annerledes opplevelse for 21-åringen.

Man må bruke hodet og spillet klokt. Tålmodighet blir nøkkelordet denne uken

Kristian Krogh Johannessen

– Det er en stor kontrast å komme fra Nordic «Warrior» League med to varmegrader og regn, til et land med over 30 varmegrader hele tiden og bare en asfaltert vei. Det er helt sjukt. Og golfen her er helt annerledes enn hva jeg er vant til. Vi spiller på nesten 2000 meters høyde, så ballen flyr så langt at du vil ha vanskelig for å tro det, forklarer Krogh til Norsk Golf.

– Utfordringen blir å stole på den køllen man velger, og stole på at man skal slå for eksempel et åtterjern der man normalt sett ville slått et sekserjern. 

Han sier banen er satt opp trangere enn hva han er vant til på Nordic League, og man blir hardere straffet for skeive slag. Greenene er både mindre og hardere.

– Men banen er ikke så langt, det hjelper. Fra hva jeg har sett tidligere, har det ikke vært de laveste vinnerscorene her (vinnerscorene de tre siste årene har vært på 17, 10 og 12 under par journ. anm.). Man må bruke hodet og spillet klokt. Tålmodighet blir nøkkelordet denne uken, sier Krogh.

Trengte tid til trening og restitusjon

Krogh fikk en fin bekreftelse på at spillet sitter, da han endte på fjerdeplass i en Nordic League-turnering i Spania for to uker siden. Han sier det viktigste han tar med seg videre fra turneringen ikke er resultatet, men at han slo flere gode golfslag enn på lenge.

Før Nordic League-turneringene i Spania hadde det gått nesten fire måneder siden hans forrige turnering. Team Norway-kollega Eirik Tage Johansen, som også starter Challenge Tour-sesongen i Kenya torsdag, har på sin side holdt turneringsformen ved like på den spanske minitouren Gecko Pro Tour i vinter.

Man må alltid ha en mental innstilling om å vinne, og så gå etter det. Det er viktig å tenke positivt, i stedet for å tenke at man skal klare cuten

Kristian Krogh Johannessen

Krogh forklarer sitt tomme turneringsprogram i vinter med at han har hatt behov for trening. Han sier han følte det sklei ut på tampen av fjorårssesongen, både fysisk, mentalt og teknsik.

– Jeg trengte en liten pause etter sesongen i fjor. Jeg var den første måneden hjemme, hvor jeg fokuserte på å bygge opp fysikken igjen og få på plass teknikken. Når det gjelder turneringer, har jeg rett og slett ikke funnet tid til det. Jeg har vært en del i Arizona og trent med Mathias (Schjølberg journ. anm.), så en uke i Abu Dhabi, så en uke i Orlando. Da flyr plutselig ukene, og da er det ikke alltid like lett å kombinere det med turneringer.

Han medgir at han kan trenge et par turneringer til for å finne turneringformen, men sier han spiller bra nok nå til å kunne hevde seg i Kenya.

– Jeg føler spillet sitter greit. Jeg forventer at jeg skal spille god golf, selv om scoringen kanskje ikke er helt på plass ennå. Man må alltid ha en mental innstilling om å vinne, og så gå etter det. Det er viktig å tenke positivt, i stedet for å tenke at man skal klare cuten. Da går man rundt på banen med en negativ holdning. Det ønsker jeg ikke.

– Hva er målet ditt for sesongen?

– Målet er topp-15 på pengelisten. Jeg vet ikke hvor realistisk det er i min første sesong her, men det er viktig å sette seg positive mål. Har man som mål å bli topp-50, tror jeg det blir lettere å nå det hvis man har satt seg et enda høyere mål. Jeg har spilt noen Challenge Tour-turneringer i Norge tidligere. Nivået har ikke vært noe avskrekkende.