Før sjette og siste runde på Lumine Lakes Course lå Kristian Krogh Johannessen akkurat innenfor grensa for de 25 spillerne som lå an til å sikre seg retten til å spille neste golfsesong på Europatouren.

Magisk grense

Med bare ett slag å gå på kunne ikke Krogh tillate seg å gjøre mange feil. Med runder på henholdsvis 71, 69, 67, 72 og 67 slag hadde 22-åringen vært stødigheten selv, så langt i kvalifiseringsturneringen. Før den siste runden trengte han mer av det samme.

Krogh åpnet finalerunden med birdie på par 4-hullet. Bogey og birdie før runding gjorde at han var én under for dagen, og fortsatt innenfor den magiske grensa.

Birdien på hull 11 – for fjerde dag på rad – ble fulgt opp av en rekke på bogey, birdie, birdie.

LES MER: Krogh er 18 hull unna Europatouren

På vippepunktet

De to birdiene på rad gjorde at Krogh opparbeidet seg en liten buffer. Men den ble ødelagt av en bogey på det påfølgende hullet. Dermed lå alt fortsatt på vippen. Krogh hadde likevel foten innafor dørstokken til Europatouren, men ett lite feilskjær var nok til å ødelegge alt.

Mens flere av de andre spillerne avsluttet sine runder, hadde Krogh fortsatt tre hull igjen å spille. På det tidspunktet, med -13, lå han akkurat innenfor, på 24. plass.

Så gikk det galt. Helt galt.

Først en bogey på det 16. hullet, som gjorde at Krogh var slaget bak. Før det siste hull måtte han ha birdie – minst.

Det endte med dobbel bogey, og delt 42. plass til slutt. Dermed ble drømmen om Europatouren knust for denne gang, med tre slags margin.

Tidenes nest yngste

Krogh kunne blitt Norges andre nordmann på Europatouren i 2018-ses, sammen med Espen Kofstad, og samtidig tidenes nest yngste nordmann på Europatouren. Henrik Bjørnstad var 20 år gammel da han ble europatourspiller for første gang.

Før turneringen tok til sist lørdag var det mye som stod på spill. En topp 25-plasseringen ville sende Krogh rett til Europatouren. Skulle han ikke greie tirsdagens cut, ville han måtte starte neste sesong på Nordic League.

Det endte med en mellomting, og spillerett på Challengetouren i 2018.

Tage

Eirik Tage Johansen var den andre nordmannen som greide tirsdagens cut. Men det ble tidlig klart at Tages spill ikke var godt nok til å kjempe om plass på Europatouren.

Rogalendingens heftige avslutsningsrunde på 65 slag gjorde at han krabbet tolv plasser oppover på resultatlista. Det holdt til 42. plass til slutt – delt med landsmannen – fire slag bak de 32 som til slutt sikret seg spillerett på Europatouren.

Dermed må også Eirik Tage Johansen belage seg på en ny sesong på Challengetouren.

LES MER: Krogh og Tage sikret Challenge Tour-kortet

Ekeland og Olsen

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) var også i aksjon i Spania, men misset cuten etter fire runder. Han er uansett sikret spill på Challenge Tour i 2018.

En annen som misset cuten, var svenske Åke Nilsson. Det var dårlige nyheter for Aksel K. Olsen fra Stavanger. Hadde Nilsson klart cuten, hadde Olsen rykket opp fra Nordic League til Challenge Tour neste sesong.

Leaderboard